Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Raskošna jesenska priroda poziva na vikend-avanture

Raskošna jesenska priroda poziva na  vikend-avanture
1

Niže troškovi smještaja, prekrasna priroda te odsutnost gužvi u gradovima glavni su aduti za odlazak na kratki izlet, vikend ili odmor

VIDEO

Priroda ujesen sama je po sebi pozivnica za putovanje. Ili barem za šetnju obližnjim parkovima, brdima i šumama. Prelijevanje boja na drveću, manje gužve i dvostruko povoljniji smještaj glavne su ponude ovoga godišnjeg doba. Kao zemlja s prekrasnom i očuvanom prirodom, Hrvatska je idealna za razgledavanje i opuštanje nakon guste turističke sezone. Jedino što vam je potrebno je lijepo vrijeme. Pregledajte prognozu unaprijed i odaberite regiju koju želite. Na Plitvičkim jezerima najveći kontrast prirode doživjet ćete ujesen. Bistrinu vode i njenu dubinu šarenilo drveća najjače će istaknuti. Turističke gužve su prošle, a do kraja listopada možete rezervirati vikend-smještaj s dva polupansiona i uključenom ulaznicom za nacionalni park od 510 do 650 kuna. Kopački rit ili popularno zvano Baranjsko more ujesen postaje pravo životinjsko carstvo, gdje na jednome mjestu možete vidjeti nekoliko desetaka tisuća ptica. No to je i sjajno vrijeme za razgledavanje jer komaraca više nema. Bogatu prirodu i životinjski svijet upoznat ćete vožnjom brodićem, ali i seoskim kolima. Za uživanje u prirodi možete se uputiti i na kampiranje na Mrežnicu, Kupu ili neku drugu obližnju rijeku.

Mir, duge šetnje i blago vrijeme u Primorju i Dalmaciji
Odmor uz more i duge šetnje plažama, Makarska rivijera, kao jedna od najljepših u nas, sigurno obećava. Umjerene i još ugodne temperature te snižen smještaj idealni su za šetnju plažama, Biokovom ili za rafting na Cetini. Na Primorju ovog vikenda možete uživati u prirodi otoka Krka, na kojemu je organizirana manifestacija “Pješačimo jesen u Krku” u povodu Svjetskog dana hodanja. No ne stignete li ovaj vikend, opuštajuće pješačke staze grada Krka sigurno će vas čekati.

Putevima kestena
Propustite li ovaj vikend tradicionalnu kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici, sljedećeg vikenda možete sudjelovati u kestenijadi u Petrinji.

Ekosela i turizam
Zagrepčani iz okolice uvijek mogu uživati u Sljemenu, no dodatni sadržaj može pružiti ekoselo Žumberak ili seoski turizam u Grešnim Goricama.

Za ljubitelje jedrenja - Vis
Jug Dalmacije, Vis, sredinom listopada domaćin je poznate Viške regate. Ove godine počinje 17. i završava 19. listopada. Kreće se iz Splita, a ako ste ljubitelj jedrenja, prekrasno more oko Visa i otok nikako ne smijete propustiti.

Festivali i izložbe u Zagrebu
Međunarodni multikulturalni susreti “Jesen u Zagrebu” obuhvaćaju otvorenje kazališne sezone, nove postave u galerijama te koncerte. Festival novog cirkusa, Film festival, Festival svjetskoga kazališta i dr. nude bogatstvo do 8. 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru