Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Raskošna torta s trešnjama - osvježenje za ove vruće dane

Trešnjama je cijena na tržnicama sve niža pa je sad pravo vrijeme za kolače kojima su one glavni sastojak. Ovdje je recept za slasnu tortu koju možete ohladiti u frižideru

Foto: Stock Food
33 komentara

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 i 1/2 žličica praška za pecivo
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 125 g maslaca
  • 2 jaja
  • 125 ml kiselog vrhnja
  • 250 g smeđeg šećera
  • 125 ml vode
  • 1/2 žličice soli

Nadjev:

  • 300 g marmelade od trešanja
  • 300 g trešanja
  • 3 žlice likera od trešanja
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • crveni preljev za torte

Priprema:

Korak 1: Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Brašno, prašak za pecivo i sol lagano izmiješajte. Čokoladu i vodu otopite na parinoj kupki. Ostavite neka se ohladi. Pjenasto umutite maslac i smeđi šećer. Miješajući dodajte jedno po jedno jaje, otopljenu čokoladu, kiselo vrhnje i brašno.

Korak 2: Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 50 minuta na 180°C, dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne ostane suha. Pečeni i ohlađeni biskvit vodoravno prerežite dva puta, da dobijete tri sloja. Izmiksajte slatko vrhnje i očistite trešnje.

Korak 3: Jedan sloj torte postavite na pladanj. Premažite ga otopljenom marmeladom od trešanja u koju ste dodali liker, pa slojem slatkog vrhnja. Posložite trešnje, poklopite drugim slojem i ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Cijelu tortu na kraju prema uputama na omotu, zalijte crvenim preljevom za torte.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message