Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Razbijeno staklo lako očistite uz pomoć stvari koje imate u špajzi

Razbijeno staklo lako očistite uz pomoć stvari koje imate u špajzi

Uzmite jedan krumpir ili bilo koje veće svježe povrće, prerežite na pola i razrezanu unutrašnju stranu pritišćite na pod gdje ste razbili staklo. Krhotine će se zabiti u povrće koje nakon toga trebate baciti

Ljudi će najčešće posegnuti za usisavačem kako bi pokupili krhotine, no ponekad to nije zgodno ili moguće - primjerice po noći. Svakome se to dogodilo - neproračunati pokret odnese čašu, zdjelu ili bilo što stakleno, na što se može nagaziti i ozlijediti. Čišćenje većih dijelova koji se mogu vidjeti lagani je dio zadatka, opasni su oni sitni dijelovi koji lako probijaju kožu stopala. 

POGLEDAJTE VIDEO: Čišćenje doma

Pokretanje videa ...

Za brzinsko čišćenje stakla bez usisavača isprobajte sljedeće trikove na podlogama kao što su parket, pločice ili pak tepih:

Uz ova tri savjeta produljite trajanje kuhinjskim spužvicama
Uz ova tri savjeta produljite trajanje kuhinjskim spužvicama

1. Krumpir

Uzmite jedan krumpir ili bilo koje veće svježe povrće, prerežite na pola i razrezanu unutrašnju stranu pritišćite na pod gdje ste razbili staklo. Krhotine će se zabiti u povrće koje nakon toga trebate baciti.

2. Šnita kruha

Komadići stakla će se direktno zalijepiti na mekanu unutrašnjost kruha, a dodatni je plus što šnita kruha ima veću površinu pa je posao brže gotov.

storyeditor/2022-04-01/dreamstime_xxl_39197222.jpg

3. Ljepljiva vrpca

Kao što sa selotejpom i ljepljivom vrpcom možete sakupljati dlačice, konce ili mucice s odjeće, tako to isto možete učiniti i sa staklom. Ovaj trik najbolje djeluje na mekanim površinama, poput tepiha. Omotajte ljepljivu traku nekoliko puta oko dlana tako da je cijeli pokriven i prionite na posao. 

Očistite fritezu na vrući zrak: Za samo par minuta je kao nova
Očistite fritezu na vrući zrak: Za samo par minuta je kao nova

4. Vlažni papirnati ručnici

Kuhinjski papirnati ubrusi veliki su pomagač u kući, a možete ih koristiti i za skupljanje stakla. Složite papire nekoliko puta, namočite pod slabim mlazom vode i pokupite staklo kao što biste brisali pod. Ovo će vam pomoći samo na glatkim površinama - poput daske, pločica, parketa, piše TheKitchn.com.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'