Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Razgovorom ćete steći nove prijatelje, a ne preko 'fejsbuka'

Razgovorom ćete steći nove prijatelje, a ne preko 'fejsbuka'
1

Svaki peti čovjek radije se dopisuje nego razgovara, a zbog straha od pričanja zabave postaju horor. Najviše stresa kod ljudi izaziva strah od neugodne tišine

VIDEO

Pripreme za blagdanske domjenke su počele. I dok je nekima glavna preokupacija što obući, vi osjećate nelagodu i pri samoj pomisli da ćete morati razmijeniti koju riječ s nepoznatim ljudima na partyju. Strah od neugodne tišine, od toga da ćete reći nešto glupo do toga da će vas drugi osuditi, čini takve razgovore vrlo stresnima. Istraživanje je pokazalo da je strah od čavrljanja posljedica toga što je živu riječ zamijenila pisana. SMS-ovi, e-mail i komunikacija putem društvenih mreža polako ubijaju toliko potreban razgovor s prijateljima, poznanicima i kolegama. 

Televizor uz stol za objedovanje potisnuo je i dobre stare obiteljske razgovore. Njegujte umijeće razgovora koje, kao i sve vještine, zahtijeva vježbu. Svaki peti čovjek radije komunicira putem Facebooka nego što razgovara, što potvrđuje kako umijeće razgovora umire u doba Facebooka i Twittera. 

Umjesto chatanja, nazovite prijatelja, ugasite TV i razgovarajte s ukućanima ili nabacite osmijeh i priđite nepoznatoj osobi - možda će baš to biti početak jednoga divnog prijateljstva. 

Ne tipkajte nego pričajte i pričajte...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije odlaska na party smislite nekoliko zanimljivih pitanja kojima ćete na originalan način početi razgovor. Primjerice, “u kojem bi stoljeću najradije živio?”.

Slobodno se ubacite i mijenjajte temu

Nemojte satima šutke slušati, budite aktivan slušatelj. Sudjelujte u razgovoru, a ako postane dosadan, prekinite ga zanimljivim pitanjem i promijenite temu.

Tišina nije bauk nego alat za čavrljanje

Pauza u razgovoru nije smak svijeta. Stoga ostavite mjesta za tišinu jer ona ponekad najglasnije govori te omogućuje blaži, nježniji i sporiji tempo razgovora.

Bez imalo straha skinite "masku"

Otkrijte ponešto o sebi i podijelite iskrene misli bez straha od osuđivanja. Primjerice, priznajte da vam je nelagodno ući u prostoriju punu nepoznatih lica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara