Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Razvrstajte svoju odjeću po boji - uz tu metodu ormari su divni

Razvrstajte svoju odjeću po boji  - uz tu metodu ormari su divni

Ako ste propustili proljetno čišćenje ormara još uvijek nije kasno da ga sredite. Za vas smo pronašli nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći prilikom razvrstavanja i organizacije odjeće

VIDEO

Ovi savjeti mogu vam pomoći da svoj neuredan ormar pretvorite u pravo malo organizacijsko čudo. Ne samo da će on biti vizualno ugodan nego ćete ga moći i bez napora održavati urednim. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Organizacija ormara 01:34

1. Razvrstavanje i priprema

Prvo što biste trebali učiniti je očistiti sve iz ormara. To je bitan dio procesa. Odlučite što želite zadržati, što možete donirati ili reciklirati i odvojite odjeću koju možete prodati. 

Moramo napomenuti kako je osobni stil izuzetno osoban, kao i način slaganja odjeće. Možda ćete htjeti slagati odjeću po bojama, a možda ćete htjeti razvrstati vrstu odjeće po kategorijama (topići, hlače, jakne, haljine i sl.) Većina profesionalnih organizatora predlaže da odjeću prvo podijelite po kategorijama jer je to najfunkcionalniji i najbrži način slaganja odjeće. Ali idealno rješenje bit će ono koje najbolje funkcionira za vaš životni stil.

2. Pojednostavnite vješalice

Prije nego što započnete, postoji nekoliko osnovnih načina za optimizaciju vašeg ormara usklađenog u boji. Odabir pravih vješalica za uštedu prostora može biti ključan dio uređivanja. Nemojte koristiti različite vješalice (u različitim bojama i oblicima) jer će štetiti vašoj estetici.

Prvo, odaberite sve iste vješalice što će vašem ormaru dati besprijekoran i ujednačen izgled. Profesionalci i organizatori vrlo često savjetuju baršunaste vješalice s kojih odjeća ne klizi. 

Jennifer Lawrence neutralne boje nosi u svim prigodama
Jennifer Lawrence neutralne boje nosi u svim prigodama

Drugi način je korištenje vješalica različitih boja za svaku vrstu odjeće (tako, na primjer, bež za hlače, crvena za majice, ljubičasta za haljine itd.). Ovo bi djelovalo kao vizualni sustav označavanja i najbolja je za ljude koji odjeću ne slažu po kategorijama.

3. Koristite razdjelnike

Korištenje razdjelnika i odjeljaka odlično je za postizanja reda i za lakše održavanje. Razdjelnici dolaze u svim oblicima i veličinama i mogu se kupiti u mnogim trgovinama s opremom za kućanstvo. Ako se sami želite upustiti u izradu razdjelnika vrlo je jednostavno, a možete ih i napraviti s oznakama ili s naljepnicama kako biste znali gdje se što nalazi. Oni su super opcija u ladičarima u kojima vam mogu stajati primjerice, čarape, donje rublje, grudnjaci i slično. 

4. Organizirajte prema metodi ROYGBIV

Trebate razmisliti koju ćete shemu boje slijediti. Profesionalni organizatori preferiraju klasičnu shemu duginih boja crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, indigo i ljubičasta - poznata kao ROYGBIV). Naš mozak urođeno prepoznaje ovaj obrazac, čineći ga intuitivnim nacrtom koji se slijedi, a također je nevjerojatno ugodan oku.

5. Ili organizirajte od tamnog prema svijetlom

Ako vam dugin spektar boja nije zanimljiv onda organizirajte odjeću slažući ju od tamnije prema svjetlijoj, vješajući najtamnije komade s lijeve, a one najlakše i prozračne s desne strane. Prema KonMari metodi, to stvara radost i osjećaj ravnoteže i blagostanja. 

6. Dajte prioritet željenim bojama

Ukupna estetika važna je pri sastavljanju ormara usklađenog u boji, ali funkcija ostaje najvažniji čimbenik uspjeha. Razmislite o svojim omiljenim komadima i koje nijanse najčešće nosite. Ako imate sklonosti ružičastom ili radije nosite crnu i tamnu odjeću, poželjet ćete ih sprijeda i u sredini. Predmeti koje najčešće nosite trebali bi biti pri početku garderobu kako bi vam bili nadohvat ruke.

Hit sandale sezone - ravne, s čičkom i inspirirane prirodom
Hit sandale sezone - ravne, s čičkom i inspirirane prirodom

7. Odaberite mjesto za uzorke

Posljednji korak u organiziranju ormara po boji je rješavanje bilo čega s uzorkom. Možete stvoriti zasebni odjeljak samo za komade s jedinstvenim dizajnom (poput cvjetnih ili prugastih), piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith