Nigella Lawson podijelila je mišljenje javnosti svojim receptom za složenac koji uključuje četrdeset režnja češnjaka. Pratitelj njezinog Instagrama je čak komentirao da je to recept stvoren za Transilvaniju
Recept Nigelle Lawson sa 40 češnjeva češnjaka i piletinom
Kad vam kažem da je ​​piletina s 40 češnjaka recept dana, nemojte se uznemiriti, napisala je Nigella (61) na svom Instagramu gdje je prati 2,5 milijuna pratitelja.
POGLEDAJTE VIDEO: Jedan sastojak u juhi mijenja cijelu priču
Pokretanje videa...
- Ovo je klasika s razlogom. Češnjevi češnjaka kuhaju se u ljusci dok ne postanu mekani i slatki. Kruh za umakanje je esencijalan - napisala je.
No, nedugo zatim objavu su preplavili komentari - s mnogim obožavateljima koji su se zezali oko recepta.
Recept
Sastojci:
- 4-6 porcija
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 8 pilećih zabataka s kožom i kostima (po mogućnosti organskim)
- 6 komada mladog luka
- svježa majčina dušica
- 40 češnja češnjaka (otprilike 3-4 lukovice), neoguljeno
- 2 jušne žlice suhog bijelog vermuta ili bijelog vina
- 1,5 čajna žličica morske soli ili 3/4 čajne žličice obične stolne soli
- dobar mljeveni papar
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
- Zagrijte ulje na ploči za u širokom loncu za pečenje (u koju će u konačnici stati cijela piletina u jednom sloju i koja ima poklopac) i pecite piletinu na jakoj vatri, s kožom prema dolje. Ako nemate dovoljno velik lonac, probajte sve popržiti u dva navrata.
- Nakon što su komadići piletine dobili lijepu pečenu boju, prebacite ih u posudu. Sitno narežite mladi luk, stavite ga u tepsiju i brzo promiješajte, pržite ga s malo lišća majčine dušice.
- Uklonite višak ljuski i stavite 20 neoguljenih režnjeva češnjaka u tepsiju, prekrijte komadićima piletine kožom prema gore, a zatim pokrijte s preostalih 20 režnja češnjaka.
- Dodajte vermut (ili bijelo vino) bilo kojem soku koji je ostao u posudi. Promiješajte ga i ulite u tepsiju.
- Pospite solju, sameljite papar na složenac i dodajte još nekoliko grančica majčine dušice. Stavite poklopac i kuhajte sat i pol u pećnici.
- Kad sam bila mlada, ovaj stari francuski klasik još je uvijek bio u modi - napisala je Nigella na svojoj web stranici.
Češnjak kuhan u kljusci postaje sladak dok se peče jer se tako karamelizira, poput slanih bombona u ljepljivim omotima - objašnjava.
Međutim, gurmani nisu bili sigurni u njezin najnoviji recept, a jedan od pratitelja joj je napisao: 'Ne preporučuje se za prvi spoj'.
Drugi se našalio kako će obrok biti dobro prihvaćen u Transilvaniji, otkud je i legenda o Drakuli, jer se smatra da češnjak tjera vampire.