Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Recept Nigelle Lawson sa 40 češnjeva češnjaka i piletinom

Recept Nigelle Lawson sa 40 češnjeva češnjaka i piletinom

Nigella Lawson podijelila je mišljenje javnosti svojim receptom za složenac koji uključuje četrdeset režnja češnjaka. Pratitelj njezinog Instagrama je čak komentirao da je to recept stvoren za Transilvaniju

VIDEO

Kad vam kažem da je ​​piletina s 40 češnjaka recept dana, nemojte se uznemiriti, napisala je Nigella (61) na svom Instagramu gdje je prati 2,5 milijuna pratitelja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan sastojak u juhi mijenja cijelu priču

Pokretanje videa...

juha 00:15

- Ovo je klasika s razlogom. Češnjevi češnjaka kuhaju se u ljusci dok ne postanu mekani i slatki. Kruh za umakanje je esencijalan - napisala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, nedugo zatim objavu su preplavili komentari - s mnogim obožavateljima koji su se zezali oko recepta.

Recept

Sastojci:

  • 4-6 porcija
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 8 pilećih zabataka s kožom i kostima (po mogućnosti organskim)
  • 6 komada mladog luka
  • svježa majčina dušica
  • 40 češnja češnjaka (otprilike 3-4 lukovice), neoguljeno
  • 2 jušne žlice suhog bijelog vermuta ili bijelog vina
  • 1,5 čajna žličica morske soli ili 3/4 čajne žličice obične stolne soli 
  • dobar mljeveni papar

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. 
  2. Zagrijte ulje na ploči za u širokom loncu za pečenje  (u koju će u konačnici stati cijela piletina u jednom sloju i koja ima poklopac) i pecite piletinu na jakoj vatri, s kožom prema dolje. Ako nemate dovoljno velik lonac, probajte sve popržiti u dva navrata. 
  3. Nakon što su komadići piletine dobili lijepu pečenu boju, prebacite ih u posudu. Sitno narežite mladi luk, stavite ga u tepsiju i brzo promiješajte, pržite ga s malo lišća majčine dušice.
  4. Uklonite višak ljuski i stavite 20 neoguljenih režnjeva češnjaka u tepsiju, prekrijte komadićima piletine kožom prema gore, a zatim pokrijte s preostalih 20 režnja češnjaka.
  5. Dodajte vermut (ili bijelo vino) bilo kojem soku koji je ostao u posudi. Promiješajte ga i ulite u tepsiju.
  6. Pospite solju, sameljite papar na složenac i dodajte još nekoliko grančica majčine dušice. Stavite poklopac i kuhajte sat i pol u pećnici.

- Kad sam bila mlada, ovaj stari francuski klasik još je uvijek bio u modi - napisala je Nigella na svojoj web stranici. 

Češnjak kuhan u kljusci postaje sladak dok se peče jer se tako karamelizira, poput slanih bombona u ljepljivim omotima - objašnjava.

Ideja za fini ručak: Janjeći but punjen inćunima, kruhom i peršinom pa preliven vinom
Ideja za fini ručak: Janjeći but punjen inćunima, kruhom i peršinom pa preliven vinom

Međutim, gurmani nisu bili sigurni u njezin najnoviji recept, a jedan od pratitelja joj je napisao: 'Ne preporučuje se za prvi spoj'.

Drugi se našalio kako će obrok biti dobro prihvaćen u Transilvaniji, otkud je i legenda o Drakuli, jer se smatra da češnjak tjera vampire.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru