Lifestyle

Komentari 2

Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno

Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno

Tople rolice s cimetom izvrsno pašu s kavom, toplim čajem ili hladnim kakaom. Treba im samo 30 minuta da se naprave, a ponekad je to isto vrijeme dovoljno da se i svih 12 rolica i pojede

Ovaj jako aromatičan desert se prilično jednostavno priprema, a na kraju ćete dobiti čak 12 rolica. Dovoljno za ponuditi goste, a i za obitelj da se gušta tijekom dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Koja vrsta cheescake-a je vama omiljena?

Priprema: 10 min
Kuhanje: 20 min
Ukupno: 30 min
Prinos: 16 koluta cimeta

Sastojci:

Priprema:

1. Pripremite 2 lista lisnatog tijesta prema uputama na pakiranju - trebali bi biti podatni, ali još uvijek hladni. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Lagano premažite radnu površinu brašnom kako biste izbjegli lijepljenje, a zatim razmotajte 1 list lisnatog tijesta i položite ga na pobrašnjenu površinu. Slastičarskom četkom premažite tijesto tankim slojem razmućenog jaja. Po vrhu ravnomjerno pospite smjesu od 1 žličice cimeta i 3 žlice smeđeg šećera.

3. Lagano smotajte lisnato tijesto što je čvršće moguće. Ne žurite. Kad se potpuno kotrlja, čvrsto zatvorite rubove tijesta pritiskanjem prstima. Izrežite rolice na 8 komada iste veličine. Na lim za pečenje polegnite rolice 'na bok'. 

4. Ponovite isto punjenje, motanje i narezivanje drugog lista tijesta. Premažite ravnomjerno svaki pojedinačnu rolicu preostalim jajima.

5. Pecite dok rolice ne postanu zlatno smeđe i ne napuhnu se, oko 20 do 25 minuta, pazeći da smjesa smeđeg šećera ne zagori. Izvadite van i ostavite ih da se potpuno ohlade prije nego što stavite glazuru.

6. Pomiješajte šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka. Smjesom prelij ohlađene rolice i ostaviti da se zgusne. 

Najčitaniji članci