Mesna štruca od kombinacije junetine i mesa divljači odličan je obrok za ove prohladne dane. Ova štruca se ne peče u pećnici već se kuha satima na štednjaku
OD JUNETINE I MESA DIVLJAČI
Recept za finu mesnu štrucu koja se priprema na štednjaku
Sastojci:
- 1,4 kg kg mljevenog mesa, kombinacija junetine i divljači
- 2 šalice krušnih mrvica
- 2 jaja
- 1 zelena paprika
- 2 luka
- 1 stapka celera
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica Creole začina
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1/4 žličice crnog papra
- 2 žlice umaka od rajčice
- 6 žlica goveđeg bujona
Priprema:
Narežite jedan luk i obložite njime dno posude za kuhanje koja ima i poklopac.
Pomiješajte mljeveno meso i krušne mrvice u velikoj posudi pa u to dodajte sjeckano povrće (luk, papriku, celer i češnjak). Dodajte i ostale sastojke i dobro promiješajte. Zatim smjesu prebacite na dasku i oblikujte štrucu, pazite da bude glatka i nema pukotina.
Pažljivo stavite štrucu u posudu i kuhajte na laganoj vatri 6 sati ili na malo jačoj 4 sata. Premažite je potom željenim umakom i kuhajte dodatnih 40 do 60 minuta, prenosi myheavenlyrecipes.com.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku