Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Recepti iz davne 1942. godine: Jaja možete kuhati na 2 načina

Recepti iz davne 1942. godine: Jaja možete kuhati na 2 načina

U trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način, piše u knjizi How To Cook A Wolf

VIDEO

Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja koja je preminula 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes. Tako su izdavači nedavno pripremili reizdanje njezine knjige How To Cook A Wolf iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto su jaja važna u prehrani

Pokretanje videa...

Blagodati jedenja jaja 01:47

Smatra da je izraz "skuhati jaja" netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha. Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način.

Temelji su mnogih jela: Naučite napraviti 5 osnovnih umaka
Temelji su mnogih jela: Naučite napraviti 5 osnovnih umaka

Nudi dvije alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate

Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci. 

Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava
Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Ovo je pravi razlog zašto se ljudi počnu debljati oko struka
KAKO TO SPRIJEČITI

Ovo je pravi razlog zašto se ljudi počnu debljati oko struka

Postoje znanstveni razlozi zašto se muškarci i žene počinju debljati oko struka ulaskom u srednje godine života te zašto im je sve teže zadržati vitku liniju i skinuti višak kilograma