Lifestyle

Komentari 4

Recepti za jela s ribom: Juha od pastrve, pečeni brancin i odlična pita od lisnatog tijesta i lososa

Recepti za jela s ribom: Juha od pastrve, pečeni brancin i odlična pita od lisnatog tijesta i lososa

Za koje god se od ova tri jela odlučite, nećete pogriješiti. Osim što su vrlo ukusna i prikladna za Veliki petak, nisu komplicirana za napraviti. Uz jelo svakako poslužite malo finog bijelog ili crnog vina

Juha od pastrve 

Sastojci:

Priprema: 

Sve sastojke osim ribe i peršina stavite u lonac i kuhajte 15-ak minuta, potom dodajte pastrve i kuhajte još 15-ak minuta. Maknite lonac s vatre, poklopite i ostavite još malo.

Ribu izvadite pa u juhu dodajte rižu i skuhajte. Na kraju u juhu stavite nasjeckani peršin.

Napomena: Riblja juha odlično paše uz malo svježeg limunovog soka. Također, kuhanu pastrvu poslužite nakon juhe tako da je prelijete s malo vrućeg maslaca i posipate s nasjeckanim peršinom.

Pečeni brancin s raznim povrćem

Sastojci: 

Priprema: 

Ribu dobro posolite i stavite je u protvan koji ste premazali maslinovim uljem. Potom je napunite ružmarinom, majčinom dušicom i peršinom, a oko nje složite sve ostale sastojke. Pecite pola sata do 40 minuta na 180 stupnjeva.

Losos u lisnatom tijestu

Sastojci: 

Priprema:

Ribu posolite, popaprite i posipajte češnjakom u prahu, a zatim razvaljajte lisnato tijesto. Slažite listove špinata na polovicu tijesta pa na to stavite filete lososa i premažite ih pesto umakom.

Tijesto preklopite, premažite mu rubove vodom kako bi se bolje zalijepilo i stisnite prstima. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, dok tijesto dobije lijepu zlatno rumenu boju.

Najčitaniji članci