Juha od pastrve
Sastojci:
Priprema:
Sve sastojke osim ribe i peršina stavite u lonac i kuhajte 15-ak minuta, potom dodajte pastrve i kuhajte još 15-ak minuta. Maknite lonac s vatre, poklopite i ostavite još malo.
Ribu izvadite pa u juhu dodajte rižu i skuhajte. Na kraju u juhu stavite nasjeckani peršin.
Napomena: Riblja juha odlično paše uz malo svježeg limunovog soka. Također, kuhanu pastrvu poslužite nakon juhe tako da je prelijete s malo vrućeg maslaca i posipate s nasjeckanim peršinom.
Pečeni brancin s raznim povrćem
Sastojci:
Priprema:
Ribu dobro posolite i stavite je u protvan koji ste premazali maslinovim uljem. Potom je napunite ružmarinom, majčinom dušicom i peršinom, a oko nje složite sve ostale sastojke. Pecite pola sata do 40 minuta na 180 stupnjeva.
Losos u lisnatom tijestu
Sastojci:
Priprema:
Ribu posolite, popaprite i posipajte češnjakom u prahu, a zatim razvaljajte lisnato tijesto. Slažite listove špinata na polovicu tijesta pa na to stavite filete lososa i premažite ih pesto umakom.
Tijesto preklopite, premažite mu rubove vodom kako bi se bolje zalijepilo i stisnite prstima. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, dok tijesto dobije lijepu zlatno rumenu boju.