Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Regenerirajte kosu uz hranjive i učinkovite domaće balzame

Regenerirajte kosu uz hranjive i učinkovite domaće balzame
1

Regenerator od jabučnog octa pomaže kod ispucalih vrhova, od ulja šafranike daje svilenkast sjaj, a spoj maslinova ulja i ulja jojobe u potpunosti hidratizira kosu

VIDEO

Ako želite biti sigurni da vaši preparati za njegu kose ne sadrže kemikalije, napravite ih sami uz nekoliko jednostavnih recepata. Na taj ćete način imati preparat koji je prilagođen isključivo vašem vlasištu. Najbitnije je da regenerator hidratizira kosu, dok zbog ulja djeluje teško, pa budite oprezni s omjerima. 

Regenerator od ulja jojobe i aloe vere

Beživotnu kosu oživjet će duboka hidratizacija vlasišta uz pomoć regeneratora od ulja jojobe i aloe vere. U posudu stavite 90 ml ulja jojobe i 235 ml gela aloe vere te pomiješajte. Nakon što ste oprali kosu, na pramenove nanesite mješavinu i ostavite, bez ispiranja. Uz redovito korištenje kosa će povratiti zdravi sjaj. 

Ulje kokosa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ulje kokosa je toliko hranjivo da ga nije nužno miješati s drugim sastojcima. Nakon što ste oprali kosu na pramenove osobito na vrhove nanesite nekoliko kapi ulja. Ulje nemojte ispirati već ga pustite da se upije i nakon toga osušite kosu. 

Regenerator od jabučnog octa

Pravo rješenje za ispucale i rascvjetale vrhove je regenerator od jabučnog octa i vode. U posudu ulijte šalicu destilirane vode i žlicu jabučnog octa pa pomiješajte. Nanesite mješavinu na svježe opranu kosu i pustite da se osuši.

Maslinovo ulje i ulje jojobe

Ako želite revitalizirati i hidratizirati kosu s maslinovim uljem ne možete pogriješiti. U posudu stavite 1/4 šalice ulja jojobe, žlicu maslinova ulja i nekoliko kapi ulja od lavande te promiješajte. Mješavinu stavite u bočicu s prskalicom. Kako bi regenerator bio što učinkovitiji stavite ga u tamnu bočicu i držite u hladnjaku. Nanesite ga na kosu prije nego li je počnete oblikovati, na taj ćete način spriječiti pucanje.

Regenerator s uljem šafranike

Iskoristite najbolje od umjetnog i prirodnog pa pomiješajte šalicu vode, 2 žlice ulja šafranike, 2 žlice maslinovog ulja i 60 ml regeneratora. Prirodni će sastojci neutralizirati kemijske sastojke iz regeneratora i podariti vašoj kosi svilenkasti sjaj. Mješavinu držite u bočici s prskalicom i nanesite je svaki put nakon pranja kose. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima