U smjesu od ribljih pogačica mogu se staviti ostaci od riblje večere, a tradicionalno se koristi bakalar, losos, tunjevina, slane srdele, inćuni... Idealan su dodatak salatama, a mogu se jesti tople ili hladne
Riba se ohladila? Pa što onda! Ispeći ćemo slasne pogačice
Ne samo da su riblje pogačice ukusne i lagane te se jednostavno pripremaju nego su i vrlo ekonomične. Ako u hladnjaku imate ostataka od riblje večere, možete ih umiješati u smjesu za pogačicu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
One su i vrlo praktične jer se mogu tople poslužiti na svečanoj večeri, ali i ohlađene ponijeti idući dan na posao. Najčešće se rade od bakalara, a ako želite intenzivniji okus, poslužit će i tuna, losos, inćuni, srdele...
Ovisno o ukusu, sitno nasjeckanu i očišćenu ribu možete pomiješati s krumpirom, krušnim mrvicama, slaninom, škampima i začinima prema želji, a mogu se pržiti ili peći. Ako želite vrlo povoljnu varijantu ribljih pogačica, treba vam konzerva tunjevine, dva jaja, tri mlada luka, četiri žlice krušnih mrvica, pola limenke kukuruza, pola crvene paprike, deset kapara te malo soli, papra, Vegete i kukuruznog brašna.
Izmutite jaja pa dodajte nasjeckanu tunjevinu, luk, kapar, papriku, kukuruz i začine. Sve sastojke dobro izmiješajte pa im dodajte krušne mrvice. Namočite ruke pa od mješavine načinite kuglice, koje malo spljoštite. Uvaljajte ih u brašno pa pecite u vrućem ulju. Izvadite ih na papirnati ubrus da se dobro ocijede te poslužite uz prilog prema želji.
Ako ipak volite malo kvalitetniju ribu, za riblje pogačice od lososa i krumpira potrebno vam je 500 g krumpira, 500 g lososa, dvije žlice maslaca, malo kopra, peršina, brašna, sok od pola limuna, jaje, krušne mrvice i četiri žlice maslinova ulja. Skuhajte losos pa ga izgnječite te dodajte skuhanom i zgnječenom krumpiru. Zatim umiješajte malo maslaca pa dodajte nasjeckani kopar, peršin, limun, sol i papar. Od smjese načini- te osam kuglica pa ih spljoštite. Uvaljajte ih u brašno, jaje i mrvice pa ispecite u ulju.
Aromatične pogačice od bakalara, parmezana i češnjaka
SASTOJCI: 500 g bakalara, 2 srednja krumpira, šlica krušnIh mrvica, peršIn, 2 žlice naribanog parmezana, 2 nasjekana režnja češnjaka, sol, papar, 2 jaja, ulje.
Priprema: Skuhajte krumpir i zgnječite, a isto napravite i s bakalarom, koji ste najprije dobro ocijedili i očistili od kostiju. nakon toga izmiješajte bakalar i krumpir pa smjesi dodajte krušne mrvice, nasjeckani peršin, naribani parmezan, nasjeckani češnjak. Posolite i popaprite. Od smjese oblikujte 12 kuglica, lagano ih spljoštite pa pecite na srednjoj vatri u vrućem ulju. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu.
Pogačice od skuše i slanih srdela
SASTOJCI: 2 jaja, 500 g Skuše, 500 g brašna, 2 slane srdele, crvenI luk, bijeli luk, 2 žlice krušnih mrvica, peršin, sol, papar, mlijeko
Priprema: Očišćenu i ispečenu ribu nasjeckajte pa je dodajte brašnu, u koje ste ulili malo mlijeka. u tavi ispr- žite nasjeckani crveni luk, ohladite ga pa dodajte smjesi s ribom. u nju umiješajte jaja, krušne mrvice, sitno nasjeckan bijeli luk i peršin. na kraju dodajte očišćene slane srdele. Sve izmiješajte i oblikujte pogačice pa ih ispecite u vrućem ulju.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...