Lifestyle

Komentari 0

Ribafish odgađa plivanje: Ne želimo riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na otocima

Ribafish odgađa plivanje: Ne želimo riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na otocima

Kaže da su, upravo iz razloga što je interakcija s mladima vrlo važan dio projekta te uvažavajući preporuke epidemiologa i struke, odlučili drugu fazu prebaciti za sljedeću godinu

U spomen na preminulog sina s kojim je istraživao hrvatske regije, bloger Domagoj Jakopović Ribafish prošle je godine pokrenuo projekt RokOtok kako bi plivanjem povezao naseljene jadranske otoke.

POGLEDAJTE VIDEO (Ribafish odgovara na 24 pitanja):

Iako je drugu fazu planirao za ovo ljeto, Ribafish je objavio kako do toga ipak neće doći.

- Na našu veliku žalost, drugi od tri dijela projekta, neće se održati kako je bilo planirano ovog ljeta, već će morati biti odgođen za srpanj 2021. godine. Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid-19, jednostavno ne bismo htjeli svjesno riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na 17 različitih otoka - rekao je Ribafish.

Dodaje kako je svrha i smisao RokOtoka druženje s djecom i roditeljima, igra, istraživanje, edukacija o prirodi, ekologiji i bioraznolikosti te micanje od ekrana. Kaže da su, upravo iz razloga što je interakcija s mladima vrlo važan dio projekta te uvažavajući preporuke epidemiologa i struke, odlučili drugu fazu prebaciti za sljedeću godinu.

- Kako bismo zadržali duh i veselje tog prvog dijela našeg projekta, nastavak istog će biti održan kada ćemo se s djecom i njihovim roditeljima opet moći bez straha družiti na našim predivnim otocima. Do tada ne želimo ugrožavati stanovnike otoka, nenamjerno kršiti pravila i ne pridržavati se preporuka struke te uputa stručnjaka, već nam je u zajedničkom interesu učiniti sve da što prije i lakše svi zajedno pobijedimo u ovoj borbi s virusom - ističe.

Drugu sezonu projekta prebacuju na srpanj 2021. godine, ali rad Udruge će se i dalje nastaviti tijekom toplog i hladnog dijela godine u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama.

Tako je najavio gostovanja u školama Hrvatske s predavanjima o značenju ekologije, brige o prirodi, putovanjima, istraživanju i zaštiti Zemlje, tribine na učilištima s istom tematikom sudjelovanja na predavanjima o problemima djece koja previše vremena provode za elektroničkim medijima, čišćenje plaža i podmorja i mnoge druge aktivnosti.

Najčitaniji članci