Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Riblje delicije s roštilja začinite svježim biljem

Kap limunova soka i nauljena rešetka roštilja dovoljni su kako biste pripremili savršenu ribu, hobotnicu, lignje ili račiće s grila

web
Foto: web
0 komentara

Za pečenje na roštilju ribu pripremamo kao i za sve druge načine kuhanja ili prženja. Najprije ju dobro očistimo, operemo pod mlazom tekuće vode i osušimo papirnatim ručnikom, nakapamo limunovim sokom te posolimo. Rešetka roštilja mora biti vruća te premazana uljem kako se riba ne bi lijepila. Pomoći će i ako nekoliko puta prevučete ribu preko zagrijanog roštilja. Idealno vrijeme pečenja je deset minuta, odnosno po pet sa svake strane. Marinada će dodati aromu pečenom ribljem mesu, ali pripazite da ne odstoji predugo jer bi se zbog kiselina u marinadi tijekom roštiljanja meso moglo raspasti. Marinirajte ju od 30 minuta do najviše sat vremena. Račiće i školjke najbolje je nanizati u ražnjić. Prije pripreme drvene štapiće namačite pola sata u vodi kako ne bi zagorjeli.
>>>Pečete li cijelu ribu, napunite je kriškama limuna. Osim što će joj dati aromu, zbog otvora koje stvara punjenje, riba će se bolje ispeći
>>>Bukne li vatra tijekom pečenja zbog kapanja ulja ili sokova iz ribe, nikako je nemojte gasiti vodom. Dodajte nekoliko komada vlažnog ugljena
>>>Meso morskog psa ili neke manje sočne ribe tijekom pečenja zalijevajte marinadom. Masnijoj ribi, poput tune ili lososa, marinada gotovo da i ne treba
PIKANTNI UMAK ZA RIBU S ROŠTILJA
Sastojci: 1 kriška limuna, 1 luk, 1/4 šalice vinskog octa, 1 i 1/2 žličica soli, 1 žlica senfa, 1/4 žličice papra, 2 žlice šećera, 1/4 žličice crvene paprike, 2 žlice maslaca, 1/2 šalice kečapa i 2 žlice Worcestershire umaka

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message