Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Riješite probleme s kosom uz prirodne sastojke i vlastiti sprej

Riješite probleme s kosom uz prirodne sastojke i vlastiti sprej
1

Niz problema s vlasištem, kao što su masna kosa, suhe lasi, ali i one koje nekontrolirano strše, mogu se rješavati na prirodan, provjereni način, a među receptima su i razni sprejevi koje je lako napraviti kod kuće

VIDEO

Od gubitka volumena naše kose, preko izuzetno suhih lasi do masnog vlasišta, sve su to znakovi nezdrave kose, koje možemo tretirati sprejevima baziranima na prirodnim sastojcima.

Sjemenke bundeve bogate su vitaminom A, K i C koji pomlađuju i revitaliziraju kosu. Da biste pripremili sprej, sjemenke možete namočiti u vodi i ostaviti preko noći. Sljedećeg dana ulijte tu vodu u bočicu s  raspršivačem i aplicirajte po kosi. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, a zatim isperite. Postupak možete ponavljati jednom tjedno.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa dugačka čak 110 centimetara

Pokretanje videa...

01:32

Đumbir je jedan od najboljih sastojaka za liječenje gubitka kose i lomljenja lasi. Poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, potiče rast i kosi daje sjaj. Da biste napravili sprej, trebate 2 žlice svježeg soka od đumbira i šalicu vode. Ulijte ih u bočicu i dobro protresite. Otopinu napravite dva sata prije nego što namjeravate oprati kosu, a za najbolje rezultate koristite jednom tjedno.

Aloe vera djeluje kao prirodni regenerator, smanjuje količinu peruti i čini kosu glatkom, jer smanjuje friz efekt. Za pripremu spreja za kosu trebat će vam šalica tople vode, žlica aloe-vera gela ili soka i 5 kapi esencijalnog ulja lavande. Pomiješajte ih i prelijte u bočicu s raspršivačem. Prije upotrebe treba dobro protresti i dobro poprskati po mokroj ili suhoj kosi, bez ispiranja.

5 super trikova za glatki konjski rep bez da koristite gel ili lak
5 super trikova za glatki konjski rep bez da koristite gel ili lak

Voda s ružama uklanja perut i smanjuje proizvodnju sebuma. Da biste pripremili ekstrakt, stavite nekoliko latica ruža u lonac i kuhajte ih u malo vode, na srednjoj vatri, dvadesetak minuta. Nakon što latice izgube boju, možete ih baciti i ostaviti da se voda ohladi. Ohlađenu tekućinu stavite u bočicu s raspršivačem i nanesite na kosu, piše Times od India.

Izvrstan sastojak za kosu je i biljka hamamelis, jer temeljito čisti vlasište od viška masnoće te kosi vraća glatkoću i sjaj. Za sprej je potrebno pola šalice hamamelisa, voda i 40 kapi bilo kojeg esencijalnog ulja. Sastojke pomiješajte i ulijte u bočicu s raspršivačem. Dobro protresite i temeljito nanesite u korijen kose. Možete ga koristiti svakodnevno ili 3 puta tjedno za najbolje rezultate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'