Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ručak na otvorenom: Ovih par stvari omogućit će pravi užitak

S toplijim vremenom otvaraju se i vrata u dvorišta, a blagovaonice se polako sele van. Za apsolutno uživanje olakšajte sebi život s ovih par prijedloga i ideja za uređenje

VIDEO

Prije toplih ljetnih dana kuhinju je idealno preseliti u vrt, ali vodite brigu o čvrstoći i kvaliteti stola, ravnoj podlozi i mnogo hladovine.

Početak proljeća idealno je vrijeme da pretvorite svoj trijem, ili neki kutak dvorišta ili vrta, u mjesto za blagovanje, gdje ćete vikendom ručati i provoditi poslijepodneva s obitelji i prijateljima, a tijekom tjedna možete uživati u večerama u prirodi. Štoviše, ako se iz boravka u dvorište izlazi kroz velika francuska vrata, a pored stola postavite dva kuhinjska elementa i police na kojima ćete držati sitnice koje vam trebaju vani, veliki stol i udobni stolci na dvorištu tijekom proljeća i ljeta mogu postati produženi dio vaše kuhinje.

Da biste ga zaštitili od vlage, masnih mrlja i kiše, prekrijte ga plastičnim stolnjakom. Također, vodite računa da je stol na ravnom, najbolje betoniranom postolju, a ako je plastičan, nekako mu učvrstite noge da ga vjetar ne može pomaknuti. Uz klupu za sjedenje i dva čvrsta stolca, osigurajte još nekoliko sklopivih stolaca, koje možete vaditi ovisno o broju gostiju. Kutak za uživanje smjestite u najljepši dio vrta – ispod drveta, u kutu gdje je živica najgušća, odnosno preko puta cvjetnjaka, tako da uživate u pogledu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobro je birati laganiji namještaj koji za nevremena možete skloniti, odnosno ako birate onaj teži, vodite računa o održavanju. Ovdje naglasak treba biti na udobnosti, pa osigurajte što više mekanih jastuka i ugodnih deka za prohladne večeri.

Čarobna atmosfera

Da bi večeri u vašem vanjskom boravku bile što ugodnije, dodajte mu dašak glamura i stila. Obojite svu drvenariju u bijelo i postavite bijele stolce i stol, uz nekoliko detalja u bojama prirode.

Dok biste iznad stola za objedovanje svakako morali imati barem jednu do dvije žarulje s nekim zanimljivim sjenilom, u kutku za sjednje postavite više svijeća ili – petrolejku.

To će pridonijeti tome da ugodna večer završi čarolijom. Kad iz vašeg dvorišta puca prekrasan pogled na okolnu prirodu, more ili selo, iskoristite to i napravite svoj mali vidikovac. Postavite što neutralniji, odnosno što prirodniji namještaj na mjesto s kojeg puca najljepši pogled.

Neka mjesto za sjednje bude “u sredini” najljepše fotografije koju biste na tome mjestu snimili.

Zaštitite se od sunca i vrućine

Da biste se zaštitili od izravnog sunčeva svjetla, postavite improvizirani stol i stolce oko drveta ili iskoristite verandu kao klupu za sjedenje te sagradite paviljon kojim ćete se zakloniti od direktnog sunca za stolom.

Stol što više udaljite od izvora topline

Ako volite roštiljati na otvorenom, razmislite i o kaminu, koji će vašim druženjima dodati ugodnu toplinu. Vodite računa da je dovoljno udaljen od stola da možete slobodno prolaziti te da uz njega ima dovoljno mjesta za pripremu i odlaganje hrane. Uvijek je korisno imati neki pomoćni stolić sa strane ili kolica za posluživanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru