Lifestyle

Komentari 4

Ruski ugostitelji skinuli sve sa sebe zbog korone: Goli smo jer nam nije preostalo ništa drugo

Ruski ugostitelji skinuli sve sa sebe zbog korone: Goli smo jer nam nije preostalo ništa drugo

Ne želimo prikazivati ​​stripersku predstavu ili se glupirati naokolo, želimo samo jedno, želimo raditi, napisao je Pavel, kuhar iz Novosibirska uz fotografiju sa grupom svojih golih kolega

Vlasnici restorana u Rusiji su toliko očajni da su se i oni i njihovo osoblje skinuli pa sad svojim golim tijelima protestiraju protiv zabrane rada restoranima i drugim ugostiteljskim objektima uslijed pandemije korona virusa. 

Svoja naga tijela objavljuju na društvenim mrežama, a da se javnost ne bi bila previše sablaznila, kritične dijelove prekrili su ponekim detaljem, kao što su tanjuri, šalice, boce, barske stolice, držači salveta...

Apeliraju na tamošnju vlast da im dopusti raditi jer nemaju nikakvih prihoda i neće još dugo moći preživjeti tako, na rubu su propasti. Osim toga, u Rusiji se krenulo sa popuštanjem mjera izolacije, pa mole vladajuće da se i njih sjete.

- Goli smo jer nam nije preostalo ništa drugo - rekao je Arthur Galaychyuk, vlasnik lanca barova 'Relab Family' u gradu Kazan, čijih je 20 zaposlenika sudjelovalo u ovoj kampanji. Prikupio je dosta pristalica čije je fotografije objavio u videu. Pogledajte kako to izgleda:

Restorani u Kazanu moći će otvoriti svoje ljetne terase 11. lipnja nakon više od dva mjeseca zatvaranja, ali za kompletno otvaranje cijelog prostora još će morati pričekati.

- Ne želimo prikazivati ​​stripersku predstavu ili se glupirati naokolo, želimo samo jedno, želimo raditi - napisao je Pavel, kuhar iz sibirskog grada Novosibirska uz fotografiju sa grupom svojih kolega koji na sebi imaju samo maske, a spolovila pokrivaju kuhinjskim priborom.

- Ne predstavljamo veći rizik od supermarketa, trgovačkih centara, frizerskih salona ili javnog prijevoza - napomenuo je.

Vlasti u Novosibirsku nisu najavile kada se lokalni restorani mogu otvoriti.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je stroge mjere izolacije krajem ožujka kada su se zatvorile sve tvrtke osim trgovina koje prodaju hranu i lijekove. Regionalnim područjima zemlje bilo je dopušteno prilagoditi mjere izolacije ovisno o situaciji na terenu.

Moskva je u procesu ukidanja izolacije, a mnoge su tvrtke, uključujući trgovačke centre, knjižare i salone ljepote, ponovno otvorene. Tamo će uskoro omogućiti rad kafićima i restoranima tako da im dopuste otvoriti terase krajem lipnja, prije dopuštenja da se ti objekti u potpunosti otvore, prenosi Reuters.

Najčitaniji članci