Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Saboteri dobrog izgleda: Gusti sok, crno vino i gazirana pića

Saboteri dobrog izgleda: Gusti sok, crno vino i gazirana pića
1

Za razliku od slatkih gaziranih pića, dijetne verzije kao i voda mogu puno pomoći u mršavljenju. Tako se uz zeleni čaj, vodu i sok od nara se mršavi, a od vina deblja

VIDEO

Zamjena slatkih gaziranih pića s dijetnom verzijom ili vodom može vam pomoći da izgubite pet posto tjelesne težine u šest mjeseci, pokazuje istraživanje Sveučilišta Sjeverna Karolina provedena na 318 pretilih ljudi, a prenosi The Huffington Post

Znanstvenici su ljude podijelili u tri skupine, prva je pila dijetne sokove, druga vodu, a treća slatka gazirana pića. Njihov napredak pratili su tijekom šest mjeseci. Ljudi koji su umjesto slatkih gaziranih pića pili dijetne sokove i vodu, imali su dvostruko veću šansu da izgube pet posto tjelesne težine, potvrđuje istraživanje. 

- Oni koji žele smršavjeti, jednostavno trebaju zamijeniti slatka gazirana pića, dijetnima ili vodom. Na taj bi se način mogao smanjiti i broj pretilih - ističe voditeljica studije profesorica Deborah Tate.

Iako su najbolji rezultati bili kod onih koji su pili vodu, dijetna pića bi mogla pomoći onima koji uživaju u gaziranim pićima da ustraju u dijeti, dodaje. 

Spriječite nadimanje trbuha vodom

Voda sprečava zadržavanje vode u tijelu i zatvor. Ako vam ispijanje dva litara vode na dan teško pada, dnevni unos tekućine upotpunite biljnim čajem te voćem i povrćem bogatim vodom, poput salate. 

Oprezno s gustim sokovima

Iako se čine kao savršeni način za dizanje imuniteta, svježe iscijeđeni voćni sokovi sadrže oko pet žličica šećera po čaši. Cijeđenjem se njihova slatkoća još više koncentrira. Probajte ograničiti ispijanje voćnog soka samo na doručak ili ga razrijedite mineralnom vodom. 

Kalorije u alkoholu

Čaša crnog vina (250 ml) sadrži 214 kalorija, dok u boci ima više od 644 kalorije. Čaša bijelog vina ima 190 kalorija, dok boca sadrži oko 570 kalorija. Što se tiče šampanjca, čaša sadrži 97 kalorija, a cijela boca oko 330 kalorija.

Sok od nara

Sok od nara smanjuje količinu masnih kiselina u krvi ili neesterificiranih masnih kiselina, pokazuje istraživanje Sveučilišta Edinburgh. Što je više tih kiselina u krvi to je veća opasnost od lakšeg nakupljanja masnoća oko trbuha, srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Zeleni čaj

Osim što ubrzava oksidaciju masnoća, zeleni čaj bogat je i polifenolom, antioksidansima koji pomažu i bržem izbacivanju toksina iz tijela. EGCG (Epigallocatechin gallate) je najaktivniji i pomaže u regulaciji apetita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...