Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sami pripremite masku koja će biti idealna za vaš tip kože lica

Sami pripremite masku koja će biti idealna za vaš tip kože lica

Prirodne maske, napravljene kod kuće, dubinski čiste kožu i pružaju joj zaštitu od štetnih vanjskih utjecaja. Uz to usporavaju proces starenja, a sastojke možete nabaviti po pristupačnim cijenama

VIDEO

Prirodne maske usporavaju proces starenja kože jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja te potiču mikrocirkulaciju i čuvaju vlažnost kože.

Konzervansi, emulgatori, mineralna ulja i drugi naftni derivati u kozmetičkim proizvodima štetni su za kožu, pokazala su istraživanja. Za kožu lica je mnogo zdravija svježa prirodna kozmetika. 

Osim što kožu dubinski čiste, maske za lice poboljšavaju i njezin tonus te regulaciju sebuma (masnoću). One su i prava blagodat za vaš novčanik jer sastojke možete kupiti po pristupačnim cijenama, a neke od njih već i imate kod kuće.

Horoskopski prljavci: Ovan ne čisti zube, Lav ne skida šminku
Horoskopski prljavci: Ovan ne čisti zube, Lav ne skida šminku

Prije odabira i izrade maske, potrebno je pripremiti kožu.  Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske. Čaj od kamilice također možete upotrijebiti i kao tonik. Natopite blazinice čajem i lagano očistite lice. Dok uživate u aromamaskama, na oči stavite vrećice čaja.

3 tipa maski

Maska za normalnu i suhu kožu

Pomiješajte žličicu jogurta sa žličicom meda. Dodajte kap eterična ulja ružina drveta. Miješajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smjesu. Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primjenjivati dva puta na tjedan.

Thinkstock



Maska za zrelu kožu

Manju bananu, žličicu djevičanskog maslinova ulja, žličicu cvjetnog meda i kap eterična ulja smilja umiješajte u glatku, kremastu smjesu i nanesite na čisto lice. Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog djevičanskog maslinova ulja.

Maska za masnu i mješovitu kožu

Pomiješajte žličicu čvrstog jogurta i žličicu hladno prešanog ulja jojobe te dodajte kap eterična ulja lavande. Smjesu nježno umasirajte na čisto lice. Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nježna pa je možete koristiti svaki drugi dan. Dobra je i za kožu s aknama.

Dodatni savjeti

  • Prilikom izrade prirodnih maski potrebno je strogo se držati zadane količine sastojaka.
  • Eterična ulja koja se koriste moraju biti aromaterapijske kvalitete, što znači da moraju biti kupljena u specijaliziranim trgovinama.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith