Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Sami riješite kvarove u domu uz pomoć trikova vodoinstalatera

Sami riješite kvarove u domu uz pomoć trikova vodoinstalatera

Za odčepljivanje sudopera ne morate kupovati skupa sredstva za odčepljivanje. Umjesto toga u odvod stavite pola šalice sode bikarbone i istu količinu octa. Ostavite u odvodu par sati i isperite

VIDEO

Ako niste baš pri novcu, a često imate kvarove odvoda, pročitajte ove trikove i spriječite njihovu pojavu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako brzo odčepiti odvod?

Pokretanje videa...

Trikovi kako očistiti odvod 00:23

1. Crijevo za ispiranje u perilici rublja možete zamijeniti sami

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije potrebno zvati vodoinstalatera da vam zamijeni odvodno crijevo na vašoj perilici. To možete sami vrlo lako napraviti. Novo crijevo nije skupo i možete ga kupiti u bilo kojoj trgovini, a na internetu ima puno priručnika za različite vrste perilica rublja koji vam mogu pomoći u postavljanju.

2. Masnoće i ulje ne bacajte u odvod

Ulje i masnoće nikako nemojte bacati u odvod jer se nakupljaju u cijevima i uzorkuju začepljenja. Tako mogu naškoditi ne samo vašem kanalizacijskom sustavu, već i sustavu cijele zgrade. Zato umjesto da ih bacite u odvod, stavite ih u neku vrećicu ili posudu i bacite u smeće. 

3. Budite oprezni s bombama za kupanje

U zadnje vrijeme bombe za kupanje postale su pravi hit. Međutim, s njima treba biti jako oprezan. Naime, bombe za kupanje mogu sadržavati razna ulja i soli koja se ne mogu otopiti u vodi i tako mogu začepiti cijevi. Također, neke od njih sadržavaju šljokice, latice i druge stvari koje također nisu dobre za odvod. 

Jednostavni trikovi za pripremu hrane: Uz minimalan trud vaša će prehrana biti puno zdravija
Jednostavni trikovi za pripremu hrane: Uz minimalan trud vaša će prehrana biti puno zdravija

4. Nemojte izlijevati vruću vodu u plastične cijevi

Vruća voda može omekšati cijevi ili ih čak i rastopiti. Ako izlijevate vruću vodu u odvod više od dva puta tjedno, cijevi će sigurno puknuti i nastat će poplava. Zato to radite čim rjeđe i ako baš nemate drugog izbora, jer iako su vaše cijevi možda metalne, spojevi u njima sigurno sadržavaju plastiku ili gumu, što također lako može dovesti do istog scenarija. Zato prilikom izlijevanja vode pustite da teče i hladna voda, ili ju pričekajte da se ohladi pa tek onda izlijte. 

5. Odčepite odvod pomoću plastične folije

Ako vam se začepila WC školjka, ovaj trik će vam na brz i efikasan način pomoći da ga odčepite. Sve što vam je potrebno je plastična folija koju svi imaju u svojem domaćinstvu. Školjku dobro omotajte sa svih strana kako biste u njoj zarobili zrak. Kada ste to napravili pustite vodu na vodokotliću, i pričekajte da se folija na školjci podigne. Tako podignutu foliju pritisnite natrag prema školjci. Time ćete napraviti vakuum koji će s lakoćom odčepiti odvod. 

plumber

6. Prije nego što uđete u kadu polijte ju toplom vodom

Ako želite da vaša kada dulje traje, nemojte je 'šokirati' naglim promjenama temperature. Prije kupanja obavezno toplom vodom polijte cijelu kadu, pa se tek onda krenite tuširati. Na taj način emajlu ćete produljiti trajnost, neće imati pukotine niti će poprimiti žutu boju.

7. Koristite sodu bikarbonu

Da biste odčepili sudoper ne morate kupovati skupa sredstva za odčepljivanje. Umjesto toga napravite sami svoju otopinu. Prvo pola šalice sode bikarbone uspite u odvod, a zatim dodajte istu količinu octa. Tu smjesu ostavite u odvodu nekoliko sati i zatim isperite toplom vodom. 

Pištolj za vruće ljepilo pomaže u brojnim kućnim 'situacijama'
Pištolj za vruće ljepilo pomaže u brojnim kućnim 'situacijama'

8. Očistite perilicu za pranje rublja

Da bi vam perilica trajala dulje, bubanj čistite svaka tri mjeseca. To učinite kada je perilica prazna, tako da postavite perilicu na opciju da pušta toplu vodu. Prije toga u bubanj perilice stavite sode bikarbone, alkoholni ocat ili limunsku kiselinu te pokrenite program perilice. Tako će se očistiti sve nečistoće i bakterije, a spriječit ćete i nakupljanje kamenca.

9. Popravite otkrhnutu kadu ili umivaonik

Oštećena kada ili umivaonik svakako ne izgledaju lijepo u kupaonici, a takvi mogu i zahrđati ako su napravljeni od metala. No, i to možete sami popraviti bez da zovete majstora. Samo kupite kit za kadu koji lako možete pronaći na internetu i popravite u par poteza, piše Bright Side.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru