Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Čuvari kose u jesen: Šamponi na bazi ulja i 'mlako' feniranje

Čuvari kose u jesen: Šamponi na bazi ulja i 'mlako' feniranje
1

Kosu bi bilo idealno prati svaka tri dana sa šamponima na bazi ulja i keratina, fenirati samo toplim zrakom u smjeru vrhova te redovito podrezivati vrhove

VIDEO

Hladnije doba pravo je vrijeme za promjenu njege kose. Nakon ljeta i pretjeranog isušivanja kose uslijed izlaganja suncu potrebno je i promijeniti šampon te izabrati obogaćeniju verziju proizvoda. Potražite hidratantni šampon bogat uljima makadamije i keratinom te svakako izbjegavajte one koji sadrže amonijev laurel sulfat. Upravo šamponi bogatiji uljima spriječit će pucanje vlasi i isušivanje, koje je ujedno i glavni krivac za naelektriziranu kosu.

Perite kosu rjeđe i s manje šampona

Iako se šamponiranjem uklanjaju nečistoće iz kose, ono također uklanja i prirodna ulja iz vlasišta koja štite kosu od oštećenja. Idealno je kosu prati svaka tri dana ili čak rjeđe, savjetuju frizeri. Najbolji odabir za regeneraciju kose su balzami na bazi kreme, a maske za kosu koristite tek jednom na mjesec. One su za razliku od balzama mnogo "teže" za kosu jer sadrže više kemikalija koje začepljuju kutikule i namijenjene su oporavku jako oštećene kose. Zbog prečeste uporabe kosa bi mogla postati teška, ljepljiva i bez volumena. 

Zadnje ispiranje kose završite mlakom vodom, jer se tako zatvaraju kutikule kose, zaštitni i vanjski omotač vlasi te je čine snažnijom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oprezno sa sušenjem kose

Nakon pranja kosu obavezno posušite ručnikom, a koristite li ručnike od frotira, nemojte previše trljati kosu. Radije ručnikom tapkajte po glavi kako bi on upio vlagu. Nakon što se kosa malo osuši, počešljajte je drvenim češljem sa širokim zupcima jer smanjuje mogućnost elektriziranja, pucanja i petljanja vlasi. Prilikom raščešljavanja krenite od vrhova kose, a tek potom krenite na tjeme.

Umjesto vrućeg zraka "mlako feniranje"

Koristite li sušilo nakon svakog pranja kose, na nju nanesite regenerator koji se ne ispire. Također, nabavite sušilo koje ima mogućnost sušenja toplim, a ne vrućim zrakom, koji je najčešći uzrok mehaničkog oštećivanja kose. Sušilo usmjerite prema vrhovima i izbjegavajte sušiti tjeme izravno već sušite ostatak kose i pustite da se tjeme na taj način suši. 

Redovito šišanje je najbolji prijatelj kose

Prije nego nastupi zima, svakako odrežite suhe vrhove koji su u ovo doba osobito osjetljivi. Bojite li kosu, obavezno šišajte vrhove svaka dva do tri mjeseca, savjetuju frizeri.

Ne pretjerujte s proizvodima za njegu

Zbog previše proizvoda, kosa može izgledati i postati teška. Da bi kosa bila sjajna odaberite kvalitetan šampon i regenerator, a ostale proizvode izbjegavajte što je više moguće. Nakon pranja, a prije feniranja za više volumena koristite pjenu, a umjesto laka za učvršćivanje frizure koristite vosak u obliku kreme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara