Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Savjet nutricionistice: Kako zdravo i brzo izgubiti 10 kg?

Savjet nutricionistice: Kako zdravo i brzo izgubiti 10 kg?
1

Čitateljica portala zdravakrava.hr Nikolina zamolila je za savjet nutricionistice kako da u što kraćem roku izgubi 10 kilograma i novu težinu zadrži bez učinka jo-jo efekta

Čitateljica Nikolina zamolila je suradnicu portala zdravakrava.hr i Mršavimo zajedno kluba, nutricionisticu Dariju Vranešić Bender, za savjet kako da u što kraćem roku izgubi 10 kilograma. Nikolina sjedi osam sati na radnom mjestu i osjeća bolove u kralježnici, htjela bi znati koje namirnice treba koristiti i u koje vrijeme kako bi izgubila kilograme i tako poboljšala svoje zdravstveno stanje.

Svaki dan 500 kalorija manje

Temelj kvalitetnog mršavljenja čini usvajanje uravnotežene energetsko restriktivne dijete, odnosno unos masti i/ili ugljikohidrata treba smanjiti do te mjere da se ostvari energetski deficit od 500  do 1000 kcal  i time ostvari gubitak od pola do jednog kilograma tjedno. Unutar Mršavimo zajedno kluba dostupni su jelovnici koji su upravo prema ovome konceptu prilagođeni osobnim potrebama svakog pojedinca. Nije potrebno razmišljati što jesti jer ti Klub nudi više od 60 jelovnika uz koje ćeš, ovisno o početnim podacima koje uneseš,  smršavjeti otprilike 1 kilogram tjedno. Moguće je mršavjeti i brže, osobito ako se strogo pridržavaš programa prehrane uz redovitu tjelovježbu. Klikni i doznaj više!

Ako ti treba podrška za mršavljenje, posjeti Mršavimo zajedno klub u kojem dobivaš:

  1. Plan prehrane prilagođen vašim energetskim potrebama koji osigurava 1 kg manje tjedno!
  2. 3 tipa jelovnika (kontinentalna, mediteranska i vegetarijanska prehrana)
  3. Osobni planer i praćenje napretka
  4. Program treninga
  5. Savjete nutricionista, psihologa i fitness trenera
  6. Podršku drugih članova Kluba kroz forum Mršavimo zajedno

Mršavljenje pomoću jelovnika Kluba je zdravo i prirodno, bez gladovanja, bez zabranjenih namirnica i uz 1 kilogram manje tjedno što osigurava zdrav gubitak kilograma i optimalno funkcioniranje organizma.

Zaboravi maslac, majonezu i mesne prerađevine

Odabir namirnica valja prilagoditi preferencijama i navikama pojedine osobe, no svaki se plan prehrane treba temeljiti na hrani visoke nutritivne gustoće tj. onoj hrani koja obiluje vitaminima, mineralima, prehrambenim vlaknima i fitokemikalijama, a siromašna je energijom. Masti su koncentrirani izvor energije pa je uputno ograničiti unos namirnica koje ih sadrže u visokom udjelu (ulja, maslac, margarin, majonezu, mesne prerađevine, masno meso itd.) kao i načine pripreme hrane kod kojih je udio masnoća visok (pržena hrana). Hrana primjerena redukcijskoj dijeti priprema se kuhanjem, kuhanjem na pari, pečenjem na roštilju, odnosno u posudama koje osiguravaju minimalno dodavanje masnoće.

Važan dio dijete čini i adekvatan unos tekućine. Odrasle osobe trebaju unositi 1,5 l tekućine dnevno, ako su tjelesno aktivne, tada i više. U izbor ulaze: obična voda, mineralna negazirana voda, gazirana voda, čajevi bez dodanih šećera, svježe iscijeđeni voćni sokovi razrijeđeni vodom.

I na kraju, kvalitetan multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani sastavni je dio pravilno izbalansirane dijete za mršavljenje i trebao bi se rutinski primjenjivati u razdobljima smanjenog unosa hrane.

U MZK naći ćeš prilagođene jelovnike i programe vježbanja. Učlani se već danas!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje