Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Savjeti za ljepotu kože, kose i lica koje svaka žena treba znati

Savjeti za ljepotu kože, kose i lica koje svaka žena treba znati
1

Oči će izgledati vizualno veće ako se ispod obrva stavi malo rumenila, kremama treba dati vremena da pokažu rezultate, a pjena za kosu nanosi se na korijen

VIDEO

Kako bi kosu učinili dužom ili gušćom, koristite ekstenzije samo od prirodne kose, jer ćete u suprotnom izgledati neukusno. Vrhunski frizeri ekstenzije ne preporučuju kao trajnu frizuru, već jednodnevan styling na važan datum poput vjenčanja ili maturalne zabave, a na dnevnoj bazi poigrati se možete s nastavcima za rep ili punđu.

Feniranje od dvije minute

U stisci s vremenom, fenirajte kosu po tzv. T toni, koja uključuje samo dijelove gdje se kosa spaja s licem i vratom, pa će ostatak kose pravilno padati nakon što se prirodno posuši. Nipošto se ne smije vezati mokru kosu u rep jer bi se na taj način mogli prehladiti i zaraditi bolne glavobolje, a frizura će nakon skidanja repa biti nemoguća pa ćete kosu opet morati prati.

Pronalazak novog fizera

Svaka žena s velikom će tremom prepustiti sudbinu svoje kose u ruke frizure kojeg ne poznaje. Zbog toga bi kod njega prije trebala rezervirati samo feniranje, a na termin doći malo ranije kako bi imala priliku vidjeti njegov rad na drugim ljudima. Na taj način će moći prepoznati frizerov stil te da li joj on odgovara, a tako si uštedjeti novce i sačuvati živce.

Ekstra volumen

Za dobivanje natapirane frizure iz 60-ih godina prošlog stoljeća, potreban vam je sprej za volumen, četka i fen. Sprej se ne smije špricati po cijeloj dužini pramena već isključivo na pramen te uz pomoć četke odići od glave i posušiti.

Svilena koža

Za sve one koje žele imati meku i hidratiziranu kožu, zabranjeno je tuširanje vrućom vodom. One zimogrozne žene trebale bi tuširanje otpočeti mlakom vodom, nakon koje slijedi toplija, jer će na taj način koža zatvoriti pore i "zaključati" vlagu. Mlijekom za tijelo ne treba se mazati svakodnevno, kako koža ne bi posatala ovisna o njemu i perutava te osjetljiva čim se ne namaže.

Smanjanje pora

Na proširenje pora utječu dva bitna faktora, a to su genetika i starenje. Za one koje imaju vrlo izražene pore rješenje je kozmetičke dermoabrazija, dok sve druge mogu koristiti maske na bazi gline koje će imati sličan efekt.

Smirivanje upala

Eterična ulja lavande i ruže mogu biti čudotvorne za ublažavanja upalnih reakcija kože poput crvenila, perutanja ili osipa. 

Ne odustajte odmah od kreme

Niti jedna krema ne može imati preobražavajući efekt i promijeniti izgled kože kroz nekoliko korištenja. Kremu treba prestati koristiti u slučaju reakcije poput crvenila ili osipa, dok je za druge optimalno vrijeme korištenja i rezultata mjesec dana.

Protiv umora

Nakon neprospavane noći na lice ne treba stavljati nekoliko slojeva pudera, već toniranu kremu koja će dati koži prirodan sjaj, a bež ili bijelom olovkom treba opcrtati oči kako bi one izgledale veće i svježije.

Za dugotrajnije sjenilo

Brzina kojom sjenilo nestaje s kapaka ovisi o količini masnoća koja se nalazi na vjeđama, pa kako bi sjenilo trajalo što dulje, kapke treba istapkati s vatom i nanijeti malo pudera u prahu, koji će biti odlična baza za sjenilo.

Za veće oči

Trik uz pomoć kojeg će male oči izgledati veće su nanošenjem sjenila svjetlije boje po cijeloj duljini kapka, a potom se ispod luka obrva nanosi rumenilo iste boje koju stavljamo na obraze. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku