Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Savršena podloga za svaki tip kože: Od pudera do BB kreme

Savršena podloga za svaki tip kože: Od pudera do BB kreme
5

Puder u prahu najbolji je izbor za masnu kožu jer joj daje mat izgled, mineralni je odličan za osjetljivi tip kože, dok kremasti puder savršeno odgovara suhom licu

VIDEO

Prije samog nanošenja tekućeg pudera, kožu treba nahraniti hidratantnom kremom. Krema se treba dobro upiti jer će se u suprotnom puder zadržati na površini i djelovati umjetno. Tekući puder nanosi se od sredine lica prema vanjskim kutevima. Tako će osigurati ravnomjeran nanos, piše Shine.Yahoo

Previše tekućeg pudera uklonit će spužvica za makeup. Ona će upiti višak, a neće pokvariti podlogu. Posebno treba paziti na područje oko nosa i usana. Tamo koža brzo puca, a višak pudera ulazi u pukotine zbog čega se stvaraju grudice.

Puder u prahu

Puder u prahu dijeli se na pečeni i prešani. Pečeni je prozračniji od prešanog i daje koži prirodni sjaj, dok je prešani mat. Njihova je prednost u tome što savršeno skrivaju pore, a odgovaraju svim tipovima kože, naročito masnoj. Masnoj koži dat će mat izgled bez neželjenog sjaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I puder u prahu je baš kao i tekući najbolje nanositi od sredine lica prema van. Tekući puder nanosi se spužvicom, a puder u prahu odgovarajućim makeup kistom. 

Kremasti puder 

Ovaj je puder gušća verzija tekućeg pudera koja hidratizira i hrani kožu. Odličan je izbor za suhu kožu, a dovoljan je tek jedan tanki sloj. Dobro prekriva i po potrebi ga se može nanijeti u više slojeva. 

Nanosi se spužvicom ili kistom, a na području oko nosa i uz čeljust najbolje ga je razmazati vrhovima jagodica. Tako će se bolje upiti i neće se nakupljati.

Mineralni puder

Nema dodatke mirisa, bojila, alkohola i konzervansa zbog čega se preporučuje osjetljivoj i masnoj koži te koži sklonoj aknama. Može ga se naći u kremastoj, tekućoj i puderastoj verziji. Puder u prahu najbolje je nanijeti kistom s plosnatim vrhom, dok se tekući nanosi spužvicom ili vrhovima prstiju. 

BB krema

Popularne BB kreme kombinacija su hidratantne kreme, kreme sa zaštitnim faktorom i tekućeg pudera. One obiluju antioksidansima, ublažavaju bore, ujednačavaju ten i prekrivaju sitne nesavršenosti. Zbog toga je odlično rješenje za sve u gužvi. 

Dobar su izbor za svaki tip kože, ali ne i za one koji traže dugotrajno prekrivanje. BB kreme se brzo upiju i treba ih tijekom dana više puta popravljati. 

Nanosi se prstima poput hidratantne kreme, ali posebno treba paziti da se dobro upije na liniji čeljusti. U suprotnom će prijelaz između lica i vrata biti prevelik, a lice djelovati poput maske.

Tonirana krema ili krema u boji 

Kako joj samo ime govori, riječ je o hidratantnoj kremi s dodatkom pudera. Idealna je za prikrivanje manjih nesavršenosti i crvenila. Odličan je izbor za toplije dane jer nije teška za kožu. Nanosi se rukama poput klasične kreme. 

Korektor

Kod odabira korektora valja pripaziti na nijansu. Najbolji izbor je nijansa jednaka boji puti jer će se tako stopiti s kožom. Lice najprije treba pripremiti pilingom i hidratantnom kremom kako bi se spriječilo ljuštenje i nakupljanje korektora. 

Kod prikrivanja podočnjaka vrijede drugačija pravila. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a smeđe onaj s  ružičastim podtonom. 

Korektor se nanosi na kritične točke, ispod očiju, uz nos te između brade i usana. To će sakriti podočnjake i ispucale kapilare te ujednačiti ten. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima