Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Najčešće fraze koje mogu lako uništiti svaki ljubavni odnos

Najčešće fraze koje mogu lako uništiti svaki ljubavni odnos
1

Možda je najbolje da prekinemo, bilo je ok ili zašto nisi poput moje bivše - rečenice su koje druga strana teško može tolerirati jer se osjeća izmanipulirano i nedovoljno

VIDEO

Često korištena fraza "dobro znaš da sam takva ili takav" otkriva partnerovu nezrelost. S njom se još moguće nositi ukoliko niste u ozbiljnim životnim situacijama. Krediti i druge obaveze koje život nosi zahtijevaju prilagodbu, promjenu, a ponajviše kompromis i odricanje. Ukoliko je ta rečenica dio vaše svakodnevnice, sigurno je da će to druga strana teško tolerirati. Razmislite što možete promijeniti, a ako vaša druga polovica postavlja nemoguće zahtijeve, možda se trebate zapitati koliko si zapravo odgovarate.

Nije bilo baš nešto...

I muškarci i žene podjednako su nesigurni u krevetu. Ako od seksa uvijek očekujete vatromet strasti, razočaranje je sigurno. U takvim trenucima ne treba ismijavati partnera ili naglašavati koliko je bilo loše ili dosadno jer će mu se samopouzdanje sigurno narušiti. Radije ga uputite što biste voljeli da vam radi i kako. 

Možda je najbolje da prekinemo! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom svađe nepromišljene izjave nisu rijetkost, ali koliko god bili u iskušenju da partneru vratite "milo za drago" zbog pritužbi na vaš račun, pokušajte se smiriti. Nakon ljutnje vjerovatno će vam biti žao, a ukoliko takve riječi budete često ponavljali, partner bi se mogao osjećati izmanipulirano. Kako se ni šefu ne bi digli usred sastanka i prijetili otkazom jer vam je svega dosta, tako ne bi trebali ni reagirati prema onome tko vam je bitniji od posla.

Zašto nisi kao moja bivši/bivša?

Svakako treba izbjegavati spominjanje bivših, a posebno u usporedbama kao što su - bio je pažljivi, nježniji, darežljiviji... Tako ćete ga samo povrijediti, te neće shvatiti što vas smeta. Radije mu recite: Voljela bih da si pažljiviji! Tako ćete mu dati do znanja što od njega želite, bez  omalovažavanja. Često spominjanje bivših moglo bi rezultirati partnerovim savjetom da se i vratite "tom bivšem".

Napravio si i ovo i ono, i što jesi i što nisi...

Pamtite li svaku sitnicu kojom vas je partner razočarao kako biste mogli opravdati svoje propuste, riskirate da ispadnete djetinjasti i razmaženi. Ako je vaš dragi zakasnio u kino prije pet godina, to svakako nije razlog da vi u zadnji čas otkažete večeru s njegovim roditeljima. Ne samo da je teško i besmisleno uspoređivati tko je, kada i koliko puta pogriješio, već to lako može odvesti u prkošenje, a ono u zahlađenje odnosa.

Umoran/a sam i ne mogu ništa!

Vraćate li se s posla u isto vrijeme, a samo jedan partner se prihvaća kućanskih poslova, gorčina i frustracija će se nakupljati te kad-tad eskalirati. U partnerskom odnosu nitko ne bi trebao biti poseban. Ukoliko oboje sudjeluju poslovi će brže biti gotovi, a vi bolje iskoristiti slobodno vrijeme.

Bez komentara...

Ne odgovorite li partneru na pitanje koje ga zanima, možete u njemu izazvati crv sumnje. Komunikacija je temelj zdravog odnosa, a veza je bez nje nemoguća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme