Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Sedam savjeta uz koje ćete raditi najbolju calzone pizzu

Sedam savjeta uz koje ćete raditi najbolju calzone pizzu
1

Previše umaka od rajčice unutar pizze calzone može uzrokovati da sastojci unutar nje postanu previše vodenasti pa će sve curiti van prilikom jela. Kod dodavanja soli, bolje je više nego manje

VIDEO

1. Sami umijesite tijesto

Za postizanje više svježine i boljeg okusa, uvijek je bolje napraviti tijesto nego koristiti kupovno. Kada ga pripremite, ostavite da hladnjaku odstoji preko noći. Izvadite tijesto iz frižidera najmanje sat vremena prije pripreme. Važno je da se vrati na sobnu temperaturu kako bi se dobro oblikovalo. 

Prilikom oblikovanja, nemojte da vam tijesto bude pretanko ili predebelo. Važno je da nakon punjenja nadjevi ne ispadaju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:48

2. Ne ograničavajte se s punjenjem

Kod pripreme obične pizze, pravilo je da je manje više. Kod calzonea, nema granica. 

Recepti za 3 slasne vrste pizze - brza, mediteranska i povrtna pizza
Recepti za 3 slasne vrste pizze - brza, mediteranska i povrtna pizza

3. Ne zaboravite na začine

Ako koristite više dodataka, ne zaboravite na sol. Teško da ćete pretjerati, no ova poslastica ako nema dovoljno soli može ispasti loše. Dodavanje dodatnih začina ovisi o nadjevu i željama. Posegnite za kaduljom, ružmarinom ili za bilo čime što mislite da bi odgovaralo. Također, nemojte se ustručavati nasjeckati češnjak. On će calzoneu dati poseban okus kada se pomiješa s ostalim sastojcima. 

4. Ne štedite na siru

Ricotta i mozzarella najčešće se koriste. S njima ne možete pogriješiti, a ne ustručavajte se dodati ga onoliko koliko želite. 

Dreamstime

5. Premaz od jaja

Zamutite jaja pa prije pečenja, kada ste već oblikovali calzone premažite je jajima pomoću četkice. Tako će prilikom pečenja dobiti lijepu zlatno-žutu boju. 

6. Bitna je temperatura

Prave pizzerije koriste jako vruće pećnice. Pecite je na 220 °C. To će joj dati smećkastu boju na vrhu. 

Pizza od starog kruha: Odlična ideja za brzinsku finu večeru
Pizza od starog kruha: Odlična ideja za brzinsku finu večeru

7. Ne pretjerujte s umakom od rajčice

Previše umaka od rajčice unutar calzonea može uzrokovati da sastojci unutar nje postanu previše vodenasti pa će sve curiti van prilikom jela. Tako je bolje samo premazati tijesto jednim slojem, a ako volite rajčicu, umak dodajte u već gotovi calzone, piše Real Simple.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje