Previše umaka od rajčice unutar pizze calzone može uzrokovati da sastojci unutar nje postanu previše vodenasti pa će sve curiti van prilikom jela. Kod dodavanja soli, bolje je više nego manje
Sedam savjeta uz koje ćete raditi najbolju calzone pizzu
1. Sami umijesite tijesto
Za postizanje više svježine i boljeg okusa, uvijek je bolje napraviti tijesto nego koristiti kupovno. Kada ga pripremite, ostavite da hladnjaku odstoji preko noći. Izvadite tijesto iz frižidera najmanje sat vremena prije pripreme. Važno je da se vrati na sobnu temperaturu kako bi se dobro oblikovalo.
Prilikom oblikovanja, nemojte da vam tijesto bude pretanko ili predebelo. Važno je da nakon punjenja nadjevi ne ispadaju.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
2. Ne ograničavajte se s punjenjem
Kod pripreme obične pizze, pravilo je da je manje više. Kod calzonea, nema granica.
3. Ne zaboravite na začine
Ako koristite više dodataka, ne zaboravite na sol. Teško da ćete pretjerati, no ova poslastica ako nema dovoljno soli može ispasti loše. Dodavanje dodatnih začina ovisi o nadjevu i željama. Posegnite za kaduljom, ružmarinom ili za bilo čime što mislite da bi odgovaralo. Također, nemojte se ustručavati nasjeckati češnjak. On će calzoneu dati poseban okus kada se pomiješa s ostalim sastojcima.
4. Ne štedite na siru
Ricotta i mozzarella najčešće se koriste. S njima ne možete pogriješiti, a ne ustručavajte se dodati ga onoliko koliko želite.
5. Premaz od jaja
Zamutite jaja pa prije pečenja, kada ste već oblikovali calzone premažite je jajima pomoću četkice. Tako će prilikom pečenja dobiti lijepu zlatno-žutu boju.
6. Bitna je temperatura
Prave pizzerije koriste jako vruće pećnice. Pecite je na 220 °C. To će joj dati smećkastu boju na vrhu.
7. Ne pretjerujte s umakom od rajčice
Previše umaka od rajčice unutar calzonea može uzrokovati da sastojci unutar nje postanu previše vodenasti pa će sve curiti van prilikom jela. Tako je bolje samo premazati tijesto jednim slojem, a ako volite rajčicu, umak dodajte u već gotovi calzone, piše Real Simple.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...