Obavijesti

Lifestyle

Komentari 65

Seks mora biti spontan, čest i dug? To je samo običan mit

Seks mora biti spontan, čest i dug? To je samo običan mit
1

Žene ne vole seks "na brzaka", sretni parovi vode ljubav tri puta na tjedan, a seks se ne smije planirati da bi bio dobar, mitovi su koji se parovima nameću kao pravilo

VIDEO

Većina ljudi radije će se pohvaliti svojim izvanrednim seksualnim životom nego razdobljem rutine, zbog čega je vrlo lako za pretpostaviti kako svi ostali imaju fantastične seksualne živote, osim vas samih.  Seksualni terapeuti odlučili su demantirati sve popularne seks-mitove za Fox News.

Mit: Za seks morate biti raspoloženi 

Nije istina da su oba partnera uvijek iznimno raspoložena za seks. To ne treba tumačiti odbijanjem već trenutnom nezainteresiranošću. Brojni su faktori koji mogu utjecati na smanjenje libida, od financija, umora do stresa i preopterećenosti. Problem se jedino ako je jedan partner uvijek neraspoložen za seks, a uzrok toga se treba istražiti i rješavati bilo da je riječ o medicinskom, psihološkom ili problemu zasićenja. 

Umjesto da čekate savršen trenutak, da oboje budete željni jedno drugoga, seksajte se kad možete. Krenite u akciju i zainteresirajte jedno drugo, jer na savršen trenutak biste mogli čekati vrlo dugo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mit: Seks je najbolji kad je spontan

Moderan život je užurban i najčešće isplaniran do najsitnijih detalja, zbog čega ni u seksualnom smislu ne ostaje puno mjesta za spontanost. Parovi se ne bi trebali opterećivati činjenicom da planiraju vrijeme za seks sve dok to ne dovodi do nezadovoljstva. Istina je da većina parova, nakon što obavi sve svoje obaveze, nema vremena za seks, ako ga ne isplaniraju. Očekujete li da se samo desi, dok obavljate milijun obaveza, vjerojatno se neće desiti. 

Pokušajte pronaći vrijeme kada niste opterećeni poslom i niste preumorni. Odvojite vrijeme za intimnost, bilo da je to samo nježnost ili seks, savjetuju terapeuti. 

Mit: Tri puta na tjedan idealna je brojka

Redovit seks nužan je sastojak svake dobre veze, no brojanje i opterećivanje s njegovom učestalosti neće vas dovesti do sreće. Bilo da je riječ o nezadovoljstvu partnera, sumnji u vjernost ili o drugim problemima, seks se ne smije svoditi na brojke. Često je od samog seksa bliskost, izmjenjivanje nježnosti i poljubaca između partnera realniji pokazatelj zadovoljstva odnosom nego sam seks. Ono što je važno je da ste oboje zadovoljni svojim intimnim odnosom, a ne hladna statistika.

Mit: Dobar seks mora trajati dugo

Dugo i sporo vođenje ljubavi. Zvuči prekrasno. No istina je da većina parova za to danas nema ni vremena, ni snage, a često ni volje. Brzinski seks može biti jednako ispunjavajući, a nerijetko i uzbudljiviji nego dugotrajan i nježan seks, osobito ako je rezultat trenutne želje i trenutka koji je par "ukrao" za sebe. Muškarci se često opterećuju ovim mitom jer vjeruju da žene ne ispunjava kratak seks, što nije istina, potvrdila su istraživanja. 

Prihvatite "quicky" kao odličan seks, pogotovo za nove lokacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje