Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Seksualna piramida: Znate li koji je vaš nivo seks-užitka?

Seksualna piramida: Znate li koji je vaš nivo seks-užitka?
1

Na brzaka ili nakon žustre rasprave, dominacija ili nešto novo u trokutu piše čega nedostaje, a čega je previše za superseks. Zaigrajte igru i otkrijte svoje strasti

VIDEO

Jednoličnost u spavaćoj sobi, baš kao i svakodnevni odabir iste hrane, nakon određenog vremena vodi zasićenju i monotoniji. Potrudite li se razigrati situaciju među plahtama, bit ćete sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji ljubavnim životom. Kako bi parovima olakšali kreiranje maštovitoga koncepta seksualnosti, američki stručnjaci osmislili su piramidu. Ideja, slična piramidi pravilne prehrane, namijenjena je oživljavanju seksualne rutine te ostvarenju “zdravih i fino zaokruženih partnerskih odnosa”. Šest nivoa piramide: intimni, pustolovni, na brzaka, pomirbeni, dominantni i solo seks, čine uzbudljivu kombinaciju za postizanje trajno idilične atmosfere u spavaonici.

Nitko ne kaže da u sobu morate instalirati trapez i šipku za striptiz, osmisliti igrokaz ili organizirati “grupno druženje”. No naučite li kombinirati i dozirati sve oblike “seksualnog izražavanja” navedene u piramidi, zadovoljit ćete većinu tjelesnih i emocionalnih potreba te odlaziti na počinak “vedra i ozarena lica”.

Seks-piramida odličan je predložak za reorganizaciju stvarnosti. Ako je vaš omiljeni stil vođenja ljubavi intiman, dugotrajan i lagan, a zbog trenutačnoga životnoga kaosa za to nemate vremena, u raspored biste mogli uvrstiti povremene avanture na brzaka, samo dok se svakodnevna situacija ne stabilizira, savjetuju seksolozi.

Intimni seks

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prednost Bliskost je ključan uvjet zadovoljstva pa je intimni seks često baza ženske piramide. Za postizanje povezanosti treba usporiti i uskladiti se s partnerom. Jurite li prema ‘finalu’, lako možete zanemariti njegove potrebe.

Recept Partner ne može čitati misli, pa je važno da mu kažete što u vama budi bliskost. Podijelite intimni trenutak - ljubite se, smijte se, otkrijte mu tajnu koju nikome niste rekli... Osjećat ćete toliku povezanost da vam neće biti bitan orgazam.

Pustolovni seks

Prednosti Sve što je izvan rutine, poput seksa na otvorenom, igranja uloga i sličnog, jača samopouzdanje i želju za seksom. 

Recept Mnogi žele eksperimentirati, no ne znaju kako bi to rekli partneru. Neka svatko zapiše pet stvari koje ga uzbuđuju te usporedite bilješke.

Intiman ili strastven seks

Kreiranje seksualne piramide nije teško - potrebno je jedino pronaći ispravnu ravnotežu stilova vođenja ljubavi koji vam najviše odgovaraju, objašnjavaju seksolozi. Nacrtajte trokut pa u njega upišite omiljene vrste seksa odozdo prema gore. Na vrhu piramide trebao bi se nalaziti seks koji vam najrjeđe odgovara. No da biste lakše formirali sliku idealnoga seksualnog života, nacrtajte dvije piramide - onu koja predstavlja stvarnost te drugu koja prikazuje situaciju kojoj težite. Dvije piramide pomoći će vam da procijenite koliko ste daleko od ideala te koja seksualna ponašanja morate pojačati ili prorijediti da biste ga postigli.

Pomirbeni seks

Prednosti Vođenje ljubavi nakon zdrave rasprave izaziva miroljubivo raspoloženje i pojačava želju za pomirenjem. Idealno se pomirbeni seks prakticira rijetko, pa je uglavnom pri vrhu piramide. 

Recept Seks je tjelesni način izražavanja ljubavi i želje za pomirenjem. No neovisno o tome koliko je dobar, on neće riješiti problem, pa je najbolje da prespavate i riješite ga ujutro, kažu stručnjaci.

Seks na brzaka

Prednosti Zabavan način da pokažete partneru kako vam je još “napet”. Uzbudljivo razbija monotoniju, a idealan je za ljude s natrpanim rasporedom.

Recept Ne traži puno vremena ni promišljanja. Može se “odraditi” u vrijeme pauze za ručak, 15 minuta prije posla ili tijekom dosadne “čajanke”.

Solo seks

Prednosti Što dulje ne dožive orgazam, to žene za njim manje čeznu, tvrde seksolozi. Odnosno, osim što oraspoložuju slobodne ljude, solo igrice mogu rezultirati mnogo većim zadovoljstvom i ljudi u vezama.

Recept Iskoristite slobodno vrijeme za “guštanje” u seks-filmu/štivu ili, na novi način istražujući vlastito tijelo, uživajte u najaktualnijoj seksualnoj fantaziji.

Kontrola

Prednosti Dominacija je odličan način izražavanja sebe i svojih želja. Preuzimanjem odgovornosti za vlastito i partnerovo zadovoljstvo užitak raste. 

Recept Ako to nije vaš uobičajeni “način izražavanja”, najprije zamislite kako bi izgledalo da preuzmete kontrolu pa podijelite ideju s partnerom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi