Lifestyle

Komentari 7

Selma Blair: Bojila sam kosu u crno, a dobila smeđu na samrti

Selma Blair: Bojila sam kosu u crno, a dobila smeđu na samrti

Glumica Selma Blair bori se sa multiplom sklerozom i liječi kemoterapijom zbog koje je izgubila svu kosu. Sada si pokušava pronaći najbolji look sa kratkom kosom koja joj je izrasla u zadnja dva mjeseca

Dijagnozu multiple skleroze glumica Selma Blair (47) dobila je prije godinu dana, a brzo nakon toga je otkrila da su joj se prvi simptomi bolesti počeli pojavljivati još 2011. godine, odmah nakon što je rodila sina Arthura Sainta Bleicka.

Kada joj je bolest tek dijagnosticirana, Blair je o svemu progovorila na svom Instagram profilu, ne bi li podignula svijest ljudi o toj teškoj bolesti. Priznala je kako se godinama 'bez razloga spoticala, padala i ispuštala stvari iz ruku'. Te je simptome ove kronične upalne bolesti živčanog sustava 47-godišnjakinja tada pripisivala svojoj, kako kaže, 'prirodnoj smušenosti i smotanosti'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što je saznala dijagnozu, podvrgnula se terapiji s matičnim stanicama koja je pokazala dobre rezultate u borbi s MS-om, a trenutno s kemoterapijom pokušava usporila razvoj bolesti.

Zbog terapije je Blair izgubila i kosu, a nedavno se na Instagramu pohvalila da joj se kosa počela oporavljati i ponovno rasti, pa je objavila i fotke sa slatkom kratkom frizurom koju je obojila u sivo. 

- Evo za sve pratitelje koji su htjeli izbliza pogledati kako mi napreduje rast kose. Ošišala sam se kako bih sebe sebe i sina polako priviknula na to da ću biti ćelava. Ćelavost je brzo došla, svaka mi je dlačica ispala. Glava mi je bila čudna; blještava i blijeda - napisala je uz fotografiju svog tjemena u krupnom planu.

Dva mjeseca nakon kraja kemoterapije glumici je, kaže, kosa ponovno počela rasti, ali nije bila zadovoljna s njenim izgledom pa se sama obrijala 'na nulu'. Pričekala je da opet malo izraste, a onda se obojila u crno, boju kakvu je imala veći dio života.

- Brzo sam shvatila da vraćanje u crnu nije bila dobra ideja, ta je crna izgledala kao 'smeđa na samrti - napisala je uz fotografiju kratke i prirodno sijede kose kakvu ima sada.

Nekoliko poteza sa škarama i nekoliko tjedana nakon brijanja, ovako izgledam....napisala je. 

Blair kaže kako je odlučila prigrliti sijede, jer je ideja o dugoj kosi trenutno preambiciozna. Zato će je za sada ostaviti kratku i sijedu, na što se sama nikad ne bi odlučila da ju bolest nije 'prisilila'. 

- Mislim da ta frizura izgleda sjajno! Imate idealno lice za tako kratku kosu - napisala je jedna pratiteljica.

- Super mi je bilo kakva frizura na vama jer ste mi vi super, sijeda ili s obojenom kosom, dugom ili kratkom, potpuno svejedno, izgledate odlično - zaključila je priču o kratkoj kosi glumice jedna od njenih brojnih obožavateljica koje svojim porukama svakodnevno daju Blair podršku u liječenju od teške bolesti.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci