Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Serijski zavodnici: Iskušane tajne zanata vječnih zavodnika

Serijski zavodnici: Iskušane tajne zanata vječnih zavodnika
1

Brzina, poduzetnost te što manje pričanja i nervoze važniji su za uspjeh od izgleda, pa čak i šarma, a već u prvih nekoliko sekundi bit će očito ima li smisla nastaviti

VIDEO

Ne postoji pogrešno mjesto ni vrijeme za ‘ulet’. No, provjereno, najuspješnija su osvajanja koja se odvijaju tijekom radnih dana, a ne, klišejizirano, vikendom, tvrdi Paul Janka, nekadašnji student fizike na Sveučilištu Harvard te samoprozvani casanova, čije su taktike zavođenja, uobličene u priručnik za samce “Formula privlačnosti”, zainteresirale javnost diljem Amerike. Tridesettrogodišnji Janka zaveo je više od 130 žena, a uspjeh ne pripisuje izgledu nego podrobno osmišljenu sustavu pristupa. 

- Uspješno zavođenje počinje izravnim i samopouzdanim pristupom, a led se probija zaigrano i opušteno. Je li žena zainteresirana, znat ćete već za nekoliko sekundi - kaže Janka dodajući kako pri prvom susretu nije nužno biti neodoljivo šarmantan nego brz i poduzetan. Drugim riječima, zapisati broj telefona. 

- Zapišete li broj već tijekom prve minute razgovora, izbjeći ćete moguće ‘blebetanje’ gluposti, što je, baš kao i otkrivanje previše informacija o sebi, česta posljedica nervoze. Što manje pričate, to ćete biti intrigantniji - ističe američki casanova. Unatoč interesu za “fenomen Janke”, stručnjaci ga analiziraju iz posve drukčijega kuta. 

- Iza žudnje za neprestanim osvajanjem najčešće se krije problem sa samopouzdanjem. Iako se takav tip muškarca čini neopterećen, samouvjeren i čvrst, nerijetko je vrlo nesiguran u sebe - objašnjava psihoterapeut Jed Diamond.

Neizvjesnost stalno navodi na nova osvajanja

Čak ni najuspješniji casanova nije siguran hoće li mu idući ‘ulet’ upaliti, ističe psiholog Nando Pelusi. 

- Upravo ta slatka neizvjesnost iščekivanja rezultata nagoni ga da osvaja dalje i više. Neizvjesnost na ljude može djelovati ovisnički - objašnjava psiholog.  

Najbolji "ulet" je kratak i jednostavan

Žene vole komplimente i izravan pristup bez puno ‘praznog blebetanja’. Recite joj jednostavno: ‘Zdravo! Stvarno si slatka’, objašnjava Paul Janka. Već u prve dvije minute razgovora, dodaje, iz njezinih reakcija postat će vam savršeno jasno “grize” li na vas ili ne. 

Nije do seksa nego do želje za različitošću

Nezasitna potreba za novom partnericom nekad je rezultat uvjerenja.

- Ponekad muškarac vjeruje da je više bolje te ga na osvajanje ne nagoni potreba za seksom nego ona za različitošću. Seks bi mogao biti i višestruko bolji u vezi. No ideja iste partnerice za njega je ‘bezokusna’ - kaže Pelusi.

Nema savjesti 

‘Predator’ osjeća vrlo malo ili nimalo grižnje savjesti i žaljenja. Osim ako ga se uhvati na djelu, navode stručnjaci.

Nije uvijek isto 

Iako može upućivati na nedostatak empatije, često mijenjanje partnera ne mora biti znak poremećaja, kaže dr. Robert Hare. 

Zvono na uzbunu 

Muškarci “osvajači” iniciraju razgovor, čiji je fokus uglavnom na trenutačnoj odabranici. To im omogućuje da zadrže tajanstvenost, ali i da brzo doznaju ide li sve onako kako su zamislili. 

- Ono što im (o sebi) ne kažete, raspirit će žensku maštu. Štedeći riječi, u njezinim mislima puno brže ćete postati idealni ljubavnik iz snova. Uz to žene vole da ih se predano sluša - opisuje “profesionalni” zavodnik Janka vlastitu dobro promišljenu metodu osvajanja. Casanova na spoj dolazi sređen i galantan, a za sastanak najčešće bira intimna mjesta, gdje se (baš kao da su sami na svijetu) potpuno može posvetiti partnerici. Nerijetko je specijalist savršene procjene vremena, ističu stručnjaci. Dobro zna da će prenapasno ponašanje odbiti partnericu. S druge strane, spora inicijativa brzo će je uspavati. 

- Između prvog i drugog susreta ne bi smjelo proći više od pet dana, a sastanak je najbolje inicirati SMS-om koji uspješno prikriva nervozu te sprečava govorne pogreške - objašnjava “specijalist” Janka. Razvijanje ovisnosti o uzbuđenju koje donosi usputni seks može “potkopati” druge aspekte života, navode psiholozi, jer jurnjava za novim partnericama lako odvlači pozornost od karijere i prijatelja.

Sve se vrti oko njegova ega

Ovisnička želja za seksom samo zbog seksa povezuje se s plitkim emocijama i nedostatkom osjećaja za druge, što su karakteristike poremećaja ponašanja, ističe dr. Robert Hare. Casanove su generalno prilično egocentrični te najčešće nesposobni normalno voljeti.

Jedna poruka je uvijek premalo

Za iniciranje susreta, savjetuje zavodnik Janka, dovoljno je upotrijebiti kratku frazu poput “što radiš večeras?”, “što radiš?” ili, jednostavno, “večeras?”. No casanova-pristup ne zaustavlja se na tome. On istu poruku proslijedi na 20-ak različitih brojeva. Sigurno će upaliti.

Novi pogled 

Opsesivno zavođenje ‘liječi’ se usvajanjem stava: ‘Ne moram imati nešto samo jer to mogu imati’

Tamna strana

Casanove najčešće ‘krase’ osobine poput nepouzdanosti, neiskrenosti i nemogućnosti da vole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku