Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Šest velikih tajni za bezbrižno ljetovanje s malim djetetom

Šest velikih tajni za bezbrižno ljetovanje s malim djetetom
1

U auto postavite zaštitna sjenila na prozore, dozvolite si odstupanje od rutine, raspitajte se o uvjetima na mjestu gdje ćete ljetovati te ne zaboravite nagraditi dijete

VIDEO

Prije putovanja, postavite realna očekivanja i isplanirajte glavne aktivnosti puta. Iskusni roditelji naglašavaju kako je za uspješan put potrebno biti fleksibilan, odabrati prijateljsko okruženje za dijete, ponijeti piće i hranu, isplanirati česte stanke te razmišljati o sigurnosti.

1. Praksom do savršenstva

Kako bi dobili osjećaj kako će izgledati vaše prvo putovanje i višednevni odmor izvan sigurnosti doma s najmlađim članom obitelji, svakako isprobajte odlazak na kraća putovanja prije samog ljetovanja, poput odlaska na vikend roditeljima. Tako ćete testirati koliko dugo vaše dijete može sjediti u autosjedalici prije no što postane nemirno, koje mu igračke odvlače pažnju od putovanja te koliko ga se često treba presvući.

2. Budite fleksibilni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Putovanje s djecom može biti divno iskustvo, ako mu se u potpunosti posvetite. Vašem mališanu će možda biti dosadno sjediti nekoliko sati mirno, osobito ako je živahan i navikao na puno kretanja. Improvizirajte i osluškujte djetetove potrebe te mu i nakon dolaska na odredište isplanirajte barem jednu fizičku aktivnost na dan. Ne uzrujavajte se zbog promjena u rasporedu, osobito ako ste obavili sve nužne stavke poput hranjenja, kupanja ili presvlačenja. Zapamtite, i dijete je na odmoru i zato je dobro malo olabaviti sa zadanom rutinom.

3. Odaberite ugodno odredište

Prije polaska na put istražite je li mjesto na koje ste naumili ići predviđeno za boravak male djece. Zaobiđite nakrcana ljetovališta, kao i ona namijenjena noćnim izlascima te tulumarenju i odlučite se za miran i obiteljski smještaj koji u blizini ima liječnika za slučaj nužde.

4. Hrana i piće

Obavezno ponesite dodatne zalihe hrane i pića na putovanje, jer je opasnost od dehidracije po vrućinama vrlo velika. Prije dolaska na mjesto odmora raspitajte se o blizini dućana ili mogućnosti pripreme vlastitih obroka za djecu, kao i upotrebe kuhala u sobi u kojoj ćete boraviti. Ponesite mini hladnjak kojeg ćete nakrcati omiljenim poslasticama, a njima možete nagraditi dijete za dobro ponašanje.

5. Česta stajanja

Ako ste se na ljetovanje uputili automobilom, planirajte stajanje svakih sto kilometara kako bi se vaše dijete moglo "protegnuti". Preko turističke zajednice ili interneta nabavite mapu puta koju ste odabrali, kao i odmorišta koja se nalaze na toj ruti. Birajte parkove i područja za piknik kako bi se dijete moglo malo istrčati. Na put krećite rano ujutro ili već navečer, kako biste što prije dospjeli na odredište.

6. Sigurnost na prvom mjestu

Ako putujete s autom, provjerite je li autosjedalica osigurana i dobro pričvršćena, a prozore osigurajte zaštitnim sjenilima kako djetetu ne bi smetalo sunce. Putujete li bez klime, svakako računajte na polazak u doba kada nema previše sunca, a nipošto nemojte ostavljati dijete samo u autu na vrućini bez nadzora odraslih. Dijete obucite u odjeću upadljivih i jarkih boja, kako biste ga lakše prepoznali u slučaju da se "izgubi" u gužvi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju