Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Sestra je financirala moja nova biosredstva za čišćenje kuće

Sestra je financirala moja nova biosredstva za čišćenje kuće

Davor Ćiković ‘mućkao’ je još u vrijeme studija agronomije sredstva za čišćenje koristeći sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala te bez otrovnih kemikalija. Sad ih i vi možete imati...

VIDEO

Jako volim čistoću i oduvijek sam čistim svoj prostor, ali nikad nisam bio zadovoljan sredstvima koja se deklariraju kao ekološka, no to nisu u potpunosti. 

Tako se 2015. godine rodila ideja da sam spravim potpuno prirodna sredstva za čišćenje, koristeći sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala. Smislio sam prototip te s njim zainteresirao i sestru Vedranu, koja je bez puno razmišljanja odlučila financirati projekt te je postala moj poslovni partner, objašnjava svoje početke Davor Ćiković (32) iz Matulja, koji je 2016. otvorio mali obiteljski pogon s velikom misijom - učiniti svijet ljepšim mjestom za život, slobodnim od otrovnih kemikalija, proizvodnjom prirodnih sapuna, deterdženata te sredstava za čišćenje i poliranje.

Dreamstime

Još kao student agronomije entuzijastični mladi poduzetnik odlučio je da će sve što će u životu raditi biti daleko od umjetnih pesticida, gnojiva i kemikalija koje se naširoko koriste. On je, kaže, radije pedalirao ljeti na more u Dalmaciju, na balkonu uzgajao rajčice i iskušavao svoja prirodna sredstva za čišćenje u starim i oronulim studentskim stanovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sredstva su prošla test ‘dan poslije’ brišući tragove dobrih zabava, prolivenih pića, ostataka hrane i mnogobrojnih otisaka, pa sam se 2016. napokon odvažio otvoriti pogon Hortiriviera, odnosno, po savjetu djevojke, nazvan Pero - kroz šalu dodaje mladi agronom.

'Dopalite! Baš čistim!'

U međuvremenu je sestra Vedrana postala mama dvoje malih filozofa pa je barba Davor uskakao za čuvanje. A Davorov najčešći odgovor na poziv za čuvanje bio je: “Dopalite, baš čistim!“. Tako se rodila ideja o čišćenju koje ne traži evakuaciju ljudi iz stana jer je potpuno prirodno, bez umjetnih kemikalija i mirisa te ona koja ne tjera suze na oči.

Od tada je u svojem pogonu u Matuljima kraj Rijeke, uz veliku potporu i pomoć djevojke Amine, proizveo šest potpuno prirodnih proizvoda za čišćenje kućanstva - odmaščivač - za čišćenje kuhinje, sredstvo za pranje podova, čišćenje kupaonice, stakla, tekući deterdžent za pranje rublja te višenamjensko sredstvo za čišćenje

Sigurni i za kućne ljubimce

Svi proizvodi su hipoalergenski, dok njihov tvorac izričito naglašava kako su sigurni i za kućne ljubimce, jer je strogo protiv testiranja kozmetike i ostalih proizvoda na životinjama, korištenja sastojaka životinjskog podrijetla te bilo kojeg oblika okrutnosti nad našim sustanovnicima. Najmanje 85 posto sastojaka u proizvodima hrvatske je proizvodnje.

Također, boce u kojima se nalaze prirodni čistači su 100 posto reciklirajuće, a svi proizvodi testirani su na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.  

- Iz pero® laboratorija izašla su sredstva koja su snažnija od agresivnih grizača kože nadimka ‘Blagi’ i nježnija od mačjeg brka. Čiste brzo, bez potreba za dodatnim ispiranjem otrovnih kemikalija, tako da slobodno i bezbrižno možete prskati od sreće - zaključuje šaljivi agronom Davor.

Mogu se naći u trgovinama zdrave hrane 

Da je potražnja za ovih prirodnim proizvodima u samo godinu dana prilično porasla, svjedoče i mnoge trgovine zdrave hrane koje ih nude diljem Hrvatske - u Zagrebu, Splitu, Istri, na otocima Cresu i Hvaru, a mogu se nabaviti i putem web shopa www.pero.bio.

Limunska kiselina, soda bikarbona i eterična ulja

Proizvodi ne sadrže umjetne konzervanse, SLS alergen (Sodium Lauryl Sulfate), fosfate, tehničke kemikalije, umjetne mirise i boje, nego se biraju sirovine i sastojci prehrambene i farmaceutske kvalitete iz održivih izvora, biorazgradive, nekancerogene i netoksične za vodu te ostale prirodne resurse, poput limunske kiseline, sode bikarbone, eteričnih ulja...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje