Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Silikon za tanku kosu, mlaka voda za sjaj, proteini za vrhove

Silikon za tanku kosu, mlaka voda za sjaj, proteini za vrhove
1

Regenerator s proteinima zalijepit će ispucale vrhove, silikon će podariti volumen tankoj kosi, a ispiranje mlakom vodom vratit će sjaj obojenoj i oštećenoj kosi

VIDEO

Izbjegavajte ekstremne promjene boje želite li da kosa ostane zdrava i tako izgleda. Dermatolozi tvrde kako je najsigurniji odabir boja koja je najviše do tri nijanse svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje.

Silikon za tanku kosu

Beživotna, mlohava i tanka kosa bez volumena zahtijeva posebnu vrstu njege. Bolje je izbjegavati korištenje masnih regeneratora za kosu na bazi ulja jer će oni samo dodatno otežati kosu, kažu frizeri. Savjetuju korištenje silikona, posebno vrste s ciklometikonom i benzil-salicilatom koji se lako ispiru s kose, a daju joj željeni sjaj i volumen. Osim toga, oni štite kosu od vanjskih utjecaja.

Mlaka voda štiti sjaj

Vruća voda s kose i tjemena skida zaštitni sloj ulja koji se ponaša kao prirodni balzam. To ipak ne znači kako bismo kosu trebali nakon šamponiranja ispirati s hladnom, već mlakom vodom koja će povratiti sjaj i obojenoj kosi. Šampon ne treba samo utrljavati u kosu, već njima masirati vlasište, kako bi potakli proizvodnju prirodnog sebuma.

Ispucali vrhovi vole protein

Ako često oblikujete kosu vrućim preparatima, poput pegli ili uvijača te kosu često bojite, možete oštetiti osjetljivi vanjski dio vlasi što će uzrokovati pucanje vrhova. Nastalu štetu možete popraviti balzamima na bazi proteina koji će "zalijepiti" ispucale vrhove. To će potrajati samo do sljedećeg pranja kose pa se savjetuje njihova redovita uporaba.

Volumen za svaku boju kose

Koliko je kosa bujna ovisi ponajprije o genima. I dok prirodne crvenokose imaju najdeblje vlasi, prirodne plavuše imaju najveći broj vlasi, ali su one i tanje nego kod drugih boja. Volumen se može povećati na jednostavan način - tako da se nakon pranja kose na nju nanese blagi regenerator koji se ne ispire. Nakon toga ručnikom prvo osušite korijen kose te prebacite zabacite glavu prema naprijed tako da vam kosa pada preko čela i posušite fenom. Ako je vaša kosa jako tanka, izbjegavajte sušenje vrućim zrakom.

Prhut ne tretirajte uljima

Prhut znači poremećaj u ravnoteži sebuma na vlasištu. Utrljavanje ulja poput maslinovog ili čičkovog samo će pogoršati problem, a najbolji su odabir medicinski šamponi koji se mogu kupiti u ljekarnama. Nakon što operete kosu, ostavite šampon na vlasištu da djeluje još pet minuta te potom dobro isperite.

Izbjegavajte "prejaka" sušila

Razlika između malog putnog sušila i onog velikog s puno vata je gotovo neprimjetna, tvrde frizeri. Studije su pokazale kako je gotovo svim sušilima potrebno jednako vremena kako bi osušili kosu, a jedina je razlika cijena aparata i buka koju proizvodi. Jedino što se savjetuje su sušila koja osim vrućeg imaju funkciju i mlakog te hladnog zraka za oblikovanje, jer on manje oštećuje kosu.

Četkajte manje kako bi ograničili ispadanje kose

Mit je da kroz kosu treba svaki dan proći 100 puta četkom da bi ona bila zdrava i sjajna, jer previše četkanja trga vlasi. Ispadanje kose najčešće je normalna pojava, a u prosjeku ispadne od 50 do 100 vlasi na dan. Kako biste spriječili pretjerano ispadanje kose, četkajte je manje nego inače te koristite četke koje na završecima zubaca imaju kuglice. Također, mokru kosu raščešljavajte isključivo češljevima sa širokim zupcima.

I frizura može oštetiti kosu

Čvrsto stegnuti rep ili usko ispletene pletenice mogu izgledati lijepo, ali i uzrokovat će pucanje vlasi te oštetiti korijen kose. Zbog toga takve frizure treba praviti tek povremeno, a spavate li s pletenicama nemojte je stegnuti do korijena kose.

Skupi proizvodi ne jamče kvalitetu

Istraživanje američke agencije FDA za kontrolu hrane i lijekova otkrilo je kako skuplji šamponi nisu ništa bolji od jeftinijih varijanti. Jedino pravilo kojim se frizeri vode je da treba odabrati šampon prema tipu kose, primjerice za masnu, tanku ili obojenu kosu.

Sijede se prikrivaju s blagim bojama

Kosa ne mijenja smo boju kako starimo, već postaje slabija i sporije raste. Zbog toga je na sijedoj kosi najbolje koristiti boje za kosu koje ne sadrže puno kemikalija ili kolor šampone koje se mogu i češće nanositi na kosu.

Ne sušite kosu sušilom baš svaki put

Česta sušenja kose sušilom mogu uzrokovati lomljenje vlasi i pojačano ispadanje kose. Tanka je kosa osobito osjetljiva na sušilo, a najbolje bi bilo što češće pustiti da se kosa prirodno osuši, savjetuju frizeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje