Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti

Simptomi da vam je jedna od 7 čakri blokirana i što napraviti
1

Svaka od sedam čakri odgovorna je za neki aspekt života. Izravno su povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima

VIDEO

Duž linije kralježnice, počevši od njene baze pa do vrha glave smješteno je sedam čakri – korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra. Pojednostavljeno, čakre možete zamisliti kao kotače energije koji se brzo okreću.

One su energetski centri i zajedno funkcioniraju kao eko-energetski sustav u tijelu. Omogućavaju nam da se izražavamo i živimo život punim plućima, a svaka od sedam čakri odgovorna je za neki aspekt života, kao što su primjerice ljubav, bogatstvo i kreativnost.

Čakre su izravno povezane sa zdravljem čitavog tijela, s emocionalnim blagostanjem i mentalnim sposobnostima, stoga je vrlo važno da one budu u savršenoj ravnoteži. Ako se neka od čakri blokira ili isklizne iz ravnoteže, moramu ju „izliječiti“ kako bi se ponovno omogućio slobodan protok energije. 

Energija čakri se osjeti kada rukama skeniramo tijelo. Na taj je način moguće iz tijela, kroz čakre izvući nezdravu, negativnu energiju te u tijelo poslati pozItivnu, iscjeljujuću energiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liječenje kristalima je vrlo učinkovit i jednostavan način da pročistite, uravnotežite i izliječite čakre. Lezite i udobno se smjestite. Na svaku čakru stavite odgovarajući kristal. Opustite se, vizualizirajte i osjetite kako se čakre energiziraju i zacijeljuju. Zamislite da energija kroz čakre teče poput rijeke kroz korito. Kada nema prepreka, rijeka protječe mirno i kontinuirano hraneći vodom svoje obale. Ovaj tretman može trajati od 10 minuta do dva sata i više, ovisno o individualnim potrebama, stoga slijedite instinkt. 

Fotolia

ČAKRE :

PRVA - KORIJENSKA ČAKRA JE UZEMLJENJE

Kao što i ime kaže, korijenska čakra je temelj. Nalazi se na dnu kralježnice. Ona nas ukorjenjuje te nam omogućava da rastemo, razvijamo se i cvjetamo. Kada je otvorena iz nje proizlaze vitalnost, hrabrost, samopouzdanje, snaga volje i pionirski duh te potreba za sigurnošću, financijskom stabilnošću i skladnom vezom. Zrači dubokom skarletno-crvenom bojom koja nas povezuje sa zemljom. Energija korijenske čakre kanalizira se kroz nadbubrežnu žlijezdu. Kada je ova čakra otvorena uspješni ste, imate kvalitetnu vezu sa sobom i okolinom te osjećate duboku povezanost sa zemljom i njenim stanovnicima.

Ako ste pak u stalnoj borbi za opstanak te ste pod stalnim ste financijskim pritiskom vaša se korijenska čakra može blokirati. Stres djeluje na nadbubrežnu žlijezdu, a posljedice su debljanje, depresija, niska razina energije i nisko samopoštovanje.

Kada korijenska čakra nije uravnotežena ili je blokirana pojavljuju se problemi kao što je bol u donjem dijelu leđa, hemoroidi, problemi s prekomjernom težinom, strahovi i razne vrste ovisnosti. Oni kod kojih je ova čakra blokirana stalno su suočeni s besparicom, problemima u ljubavnim vezama, depresijom i lošim odnosima u obitelji.

Nedostaje im hrabrosti i samopouzdanja te h muči osjećaj krivnje, beznađa, preopterećenosti i ljutnje. Fizički problemi koji su posljedica blokiranosti prve čakre su zamor nadbubrežne žlijezde, Crohnova bolest i rak.

Liječenje korijenske čakre započinje povezivanjem sa zemljom. Izađite u prirodu, uživajte na suncu i svježem zraku. Fizički poslovi na otvorenom pokrenut će protok energije kroz prvu čakru. Aktivnosti koje će vam pomoći otvoriti korijensku čakru su ples, joga (posebno poza „most“), trčanje, šetnja, vrtlarenje, planinarenje i timski sportovi poput nogometa. Umornoj nadbubrežnoj žlijezdi pomoći će opuštanje, izbjegavanje kofeinskih napitaka i meditacija iuz koju možete koristiti bilo koji crveni ili crni kristal - granat, Obsidian, rubin ili hematit.

Jedite crvenu hranu iz zemlje, kao što su repa, slatki krumpir, mrkva i drugo korjenasto povrće te životinjske proteine - crveno meso i jaja.. Začinite hranu crvenim začinima - crvenom paprikom, čilijem u prahu i dodajte Tabacso umak. Da biste otvorili korijensku čakru cijenite svijet oko sebe, povežite se s okolinom i u svemu pronađite nešto lijepo.

DRUGA - SAKRALNA ČAKRA

Smještena je u donjem dijelu trbuha, oko 5 cm ispod pupka. Njena energija je jarko narančaste boje koja simbolizira unutrašnji plamen, uspjeh i pozitivne emocije. Ona je naš emocionalni pokretač i centar užitaka te omogućava da osjetimo fizičko i emocionalno i zadovoljstvo, te uživamo u hrani i seksu. Ako je otvorena usmjerava vas ka stvarima koje vam pružaju užitak i udaljava od onih koje vam nanose bol i patnju. Oni koji imaju jaku sakralnu čakru sretni su, zdravi, ispunjeni, energični, samouvjereni i društveni te imaju visoko samopoštovanje i otvoreni su za nove ljude i iskustva.

Emocionalni, financijski i zdravstveni problemi mogu uzrokovati blokadu sakralne čakre. Posljedica su problema s plodnošću, ginekološki problemi, bubrežni poremećaji te bol u donjem dijelu leđa. Osoba ima nisko samopoštovanje i samopouzdanje te poljuljan osjećaj seksualnosti, te se ponaša hladno tražeći zadovoljstvo u materijalnom. Gubi kontrolu nad emocijama te reagira dramatično i iracionalno.

Posljedice mogu biti tjeskoba, depresija, destruktivno ponašanje i ovisnost o opijatima. Mogu se pojaviti i fizički poremećaji, kao što su sindrom iritabilnog crijeva, problemi s plodnošću, bubrežni kamenci. Raka jajnika u žena ili testisa u muškaraca česti su kod onih s blokiranom sakralnom čakrom.

Da biste ju vratili u ravnotežu radite vježbe potiskivanja karlice te prakticirajte jogu i meditaciju uz narančasti ili žuti kristal - kalcit, jantar ili citrin. Razvijajte urođene talente, radite ono što vas čini sretnima te smanjite aktivnosti koje ne volite. Pisanje dnevnika je učinkovit trik za uravnoteženje sakralne čakre, jer ćete nakon uvida u nerazumno ponašanje lakše uspostavite kontrolu nad emocijama. Jedite narančastu hranu - mrkvu, mandarine i naranče te orašaste plodove.

Dreamstime

TREĆA - ČAKRA SOLARNOG PLEKSUSA

Smještena je u visini gornjeg dijela trbuha, ispod rebara. Ona je središte energije koje je povezano s egom, samopoštovanjem i samopouzdanjem. Izvor je osobne snage, sposobnosti da savladamo svoje misli i osjećaje te prevladamo strahove. Omogućava vam da ustrajete ne skrećući s pravog puta. Njena energija je jarko žute boje. Ono kod kojih je ova čakra otvorena, ne hvale se postignutim već njihova djela govore za njih. Uporni su, zadovoljni sobom, smireni i sretni, ali ne i nadmeni.Porazi i neuspjesi ih ne slamaju.

Kada je bokirana i neuravnotežena javljaju se probavni s probavnim sustavom, čirevi i bolesti jetara te dijabetes. Osoba teško kontrolira emocije, razočarana je i frustrirana, ima kratak fitilj i lako plane te ima nisko samopouzdanje i samopoštovanje i sebe vidi kao žrtvu. Sramežljiva je, osjetljiva i rijetko ima ulogu vođe. Mislite da se njihove ideje ignorira ili nedovoljno cijenjeni, zbog čega mogu postati bahati i arogantni i hvalisavi, što u konačnici završava depresijom.

Blokirana se čakra liječi prevladavanjem sramežljivosti i jačanjem samopouzdanja. Potrudite se da se vaš glas čuje i slobodno se izražavajte te se hrabro se suočite s novim izazovima. Odblokirajte čakru smijanjem, pravilnim držanjem tijela, jogom (poza broda), plesom u kojem gibate bokove. Promijenite stil odjevanja, hodajte uspravno i bržim odlučnim koracima, vodite računa oprehrani gledajte sugovornika u oči.

Promijenite dnevnu rutinu i izađite iz svoj sigurne zone udobnosti.Da biste povećali samokontrolu i prevladali strahove, meditirajte uz žuti kamen - kalcit, topaz ili citrin. Jedite žutu hranu - kukuruz, banane, žitarice i vlakna, te pijte čajevi od metvice i od kamilice.

ČETVRTA - SRČANA ČAKRA

Smještena je iza srca. Energija smaragdno zelene boje koju proizvodi srčana čakra omogućava nam da imamo smislenu ljubavnu vezu te da budemo empatični, suosjećajni, strastveni i da znamo oprostiti te dati i primiti ljubav.

Kada nije otvorena i uravnotežena posljedice mogu biti bolesti srca i pluća, poremećaji u radu imunološkog sustava, alergije i astma, visok krvni tlak i rak dojke. Osobe kod kojih je srčana čakra blokirana emocionalno su hladne, nedostaje im životna radost i unutrašnji mir, ruše mostove, ne opraštaju i misle da ne mogu pronaći ljubav.

Ljubomora, bijes, zbunjenost, ogorčenost, ljutnja, strah i sumnja u sebe simptomi su zatvorene srčane čakre. Ljubav koju žele dati ne može izaći, a ona koju žele primiti ne može ući te se javljaju problemi u vezi, nevjera i nerijetko rastava braka.

Srčanu čakru liječi ljubav i samo ljubav – prema ljudima, životinjama i biljkama. Otvaranje srca prema drugima najbolja je iscjeljujuća vježba. Oprostite i rješite se osjećaja krivnje i kajanja. Pomoći će i joga te boravak u prirodi, volontiranje i omiljeni hobi. Meditacijom uz zeleni ili ružičasti kristal poput roza kvarca, turmalina, žada ili smaragda podignite razinu samokontrole. Jedite zelenu hranu - lisnato zeleno povrće i špinat, te pijte zeleni čaj.

Fotolia

PETA - GRLENA ČAKRA

Nalazi se u stražnjem dijelu grla te omogućava da jasno i glasno izrazimo svoje misli, osjećaje I ideje. Ona simbolizira sve oblike ljudske kreativnosti i umjetničkog izražavanja. Kad je grlena čakra otvorena, kreativni smo te se izražavamo iskreno, jasno, precizno, sažeto i bez straha te lako apsorbiramo ideje drugih.

Kada je blokirana i neuravnotežena javljaju se problemi kao što su laringitis, grlobolja, bronhitis, astma, angina, problemi sa štitnjačom, sa sluhom, upale uha te problemi sa zubima, desnima i usnom šupljinom. Osjećamo umor, tjeskobu, nedostatak kreativnosti i samopouzdanja te imamo problema s komunikacijom i izražavanjem osjećaja jer ne možemo naći prave riječi u pravo vrijeme.

Liječe ju vježbe, a najdjelotvornija je „svijeća“, kada ležeći na leđima podignite noge i ostanite oslonjeni samo na ramena. Čakru odblokirajte glasnim pjevanjem pod tušem ili u automobilu kako biste upoznali svoj ​​glas. Ojačajte samopouzdanje te naučite proaktivno izraziti svoje mišljenje.

Čakru ćete otvoriti i kreativnim izražavanjem, primjerice pisanjem. Meditirajte uz kamen tamno plave boje - sugilit, plavi ahat ili plavi safir, udišući kroz nos i izdišući kroz usta. Jedite voće svih vrsta te pijte sokove i biljne čajeve.

ŠESTA - ČAKRA OBRVA ILI TREĆE OKO

Smještena je između obrva, tek malo iznad njih. Ona je naš unutrašnji kompas i zvijezda vodilja koja tumači prošlost, sadašnjost i budućnost. Omogućava nam da koristimo svoju intuiciju, maštu, mudrost i znanje te da donesemo odluke. Dekodira simbole iz snova koji donose poruke iz podsvijesti. Fenomen „Deja vu“ proizvodi energija trećeg oka čija je boja indigo- boja mudrosti, znanja i mistike. Oni kod kojih treće oko nije blokirano intuitivni su, idealisti, mudri, neustrašivi i praktični te znaju odabrati pravi put.

Ako se mučite s donošenjem odluka i zanemarujete instinkte ne vidite smjer ni svrhu života, tada je vaše treće oko blokirano. Kao posljedica mogu se javiti problemi kao što su disleksija, gluhoća, nesanica, tenzijske glavobolje i migrene, iscrpljenost i frustriranost te smetnje vida (kratkovidnosti i dalekovidnosti) problemi s hipofizom ili sinusima.

Najbolji način da ju odblokirate je vođenje dnevnika snova. Čim se probudite zapišite ključne slike iz snova te razmislite koga ili što one predstavljaju. Vježbajte jogu - poze s pretklonom prema naprijed. Poradite na vjeri u sebe i vlastitu intuiciju. Deblokirajte trećeg oko vizualizacijom. Zažmirite i zamislite da radite nešto što volite.

Oslobodite divlju maštu i gledajte sebe kao na filmskom platnu. Što više rasplamsate maštu to će više energije strujati šestom čakrom te će ona bolje funkcionirati preplavljujući vas intuicijom i inspirativnim idejama što će vam pomoći da donesete odluke. Meditirajte uz kamen indigo boje - sodalit, safir ili lapis. Jedite tamno voće - grožđe i borovnice te tamnu čokoladu.

SEDMA - KRUNSKA ČAKRA

Smještena je na vrhu glave, tik iza tjemena. Povezana je s epifizom. Osim što je središte za proizvodnju hormona sreće serotonina, vjeruje se da je epifiza i sjedište duše u tijelu. Krunska čakra, čija je boja ljubičasta, središte je duhovnosti i vjere. Omogućava otvaranje neiskorištenih izvora mudrosti, znanja i osobne moći. Onaj čija je krunska čakra otvorena kreativan je, jak, inspirativan vođa, vizionar i humanist.

Ako zapostavimo svoju duhovnu stranu, ova se čakra može blokirati. Posljedica su egzistencijalne i duhovne krize koje se manifestiraju kao osjećaj usamljenosti, izolacije, beznađa i očaja. Svoju gorčinu i frustracije osoba usmjerava izravno prema sebi ali i prema drugima ponašajući se sebično.

Posljedice mogu biti psihički poremećaji kao što su depresija i zbunjenost, problemi poput epilepsije, Alzheimerove bolesti, multiple skleroze , demencije, Parkinsonove bolesti i moždanog udara. Može doći i do teških mentalnih poremećaja poput shizofrenije.

Da biste odblokirali krunsku čakru trčite, radite kardio vježbe i jogu te meditirajte uz ljubičasti kamen ili kamen jasne boje kao što je dijamant, selenit, čisti kvarc ili ljubičasti ametist. Budite nesebični i zahvalni. Ova čakra predstavlja duhovnu vezu s okruženjem te se ne liječi se namirnicama, no pomoći će vam udisanje čistog i svježeg zraka te sunce. Meditacija na otvorenom najbolji je način da se stimulira epifiza i otvori krunska čakra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana