Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Sin joj umalo oslijepio: Mama upozorila na opasnost prljavih igrački koje se koriste u kadi

Sin joj umalo oslijepio: Mama upozorila na opasnost prljavih igrački koje se koriste u kadi

Maleni Baylor igrao se u kadi s igračkama, i, iako je njegova mama, spisateljica i novinarka i majka redovito čistila te igračke, svejedno je dobio ozbiljnu infekciju oka

VIDEO

Majka troje djece, Eden Strong, objasnila je kako je već prije bila svjesna koliko se lako nakuplja plijesan u igračkama za kupanje i uvijek bi istiskivala vodu nakon svakog kupanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Porod kod kuće prenosila je na Instagramu

Pokretanje videa...

Porod kod kuće prenosila je na Instagramu: 'Htjela sam to i za prošlo dijete, odgovorili su me' 01:16

Eden je u svojoj objavi napisala: 'Vidjela sam objave na kojima su majke presjekle igračke i otkrile veliku količinu plijesni u njima.  Zato sam ih istiskivala nakon svake kupke, čistila ih svakih nekoliko tjedana vodenom otopinom za izbjeljivanje, držala ih na svjetlu i redovito tražila plijesan'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rekla sam trudnoj prijateljici da je izabrala 'nevjerojatno glupo' ime za dijete i sada je ljuta
Rekla sam trudnoj prijateljici da je izabrala 'nevjerojatno glupo' ime za dijete i sada je ljuta

No, unatoč tome što ih je tretirala izbjeljivačem, Eden nije znala da se bakterije i dalje mogu razmnožavati unutar igračaka jer su rijetko putpuno suhe. Ranije ove godine dadilja je rekla Eden da si je njen sin Baylor ušpricao vodu u oko iz jedne od igračaka za kupanje. U početku mama nije paničarila jer mu je oko bilo samo malo crveno i nije mogla vidjeti plijesan u igračkama.

- Mislila sam da je to jednostavno iziritirano vodom ili možda pritiskom od vode, pa nisam puno razmišljala o tome - nastavila je. Do te je večeri Baylorovo oko postalo primjetno još crvenije, pa ga je Edenin suprug odveo u bolnicu jer su se bojali da mu se razvio konjuktivitis.

**WARNING** So I learned a thing. And I’ve sat on it for a couple months because the pictures are so gross that I...

Objavljuje Eden Strong - No ShamePonedjeljak, 21. rujna 2020.

- Liječnik se složio, a ja samo osjetila olakšanje jer sam bila tako pažljiva. Dobio je prvu dozu kapi za oči, a budući da sam se već ponosila svojom pažnjom, odlučila sam mu dati pomoćnu dozu usred noći samo kako bih bila sigurna da će se osjećati bolje do jutra - napisala je Eden. No tijekom noći Baylorovo oko se jako pogoršalo.

- Nisam očekivala da ću ga pronaći u krevetiću s okom dvostruko većim nego što je bilo prije nego što je legao u krevet, a crvenilo mu se širilo niz obraz. Odmah sam se zapitala ima li možda celulitis, pa smo se ubrzo uputili prema hitnoj službi. Tamo se jedan liječnik još jednom složio s mojom dijagnozom i napisao mu recept za oralne antibiotike, koji smo mu dali u 02:30 - dodaje Eden.

No, u 6 sati ujutro Baylorovo je oko toliko nateklo da ga nije mogao ni zatvoriti, a prestravljeni roditelji vratili su ga u bolnicu. U strahu da će njezin sin izgubiti oko, Eden je napisala: 'Oko mu je bilo toliko natečeno da mu je bijeli dio izbijao između kapka, a njegova zjenica je bila zaklonjena'.

Popodnevni san ima mane: Evo što svakako trebate izbjegavati
Popodnevni san ima mane: Evo što svakako trebate izbjegavati

- Bio je vruć na dodir, a provjera temperature pokazala je da ima jaku groznicu - opisala je Eden i nastavila da kada su se vratili na hitnu Baylor je odmah dobio antibiotike i morao je napraviti CT kako bi se provjerilo da mu mrežnica nije oštećena.

- Sljedeći je tjedan bio prilično zastrašujući. Imao je teški celulitis koji mu se na kraju proširio niz lice i na oba oka. Upozorili su me da bi mogao izgubiti vid na oku koje je bilo jače pogođeno, ali na kraju, hvala Bogu, njegove su oči zacijelile - zahvalno priča Eden. 

Celulitis obično uzrokuje bakterijska infekcija i bolno je stanje koje uglavnom pogađa ruke, noge i stopala.

Pozivajući druge roditelje da ne čine istu pogrešku, Eden je dodala: 'Igračke za kadu? Izbacite ih! Ne možete ih očistiti, jednostavno ne možete. Ne možete vidjeti bakterije i to znam od 6. razreda, ali smatrala sam da sam bolja od prljavih igračaka u kadi. Pogriješila sam'.

Fotogenična mica maca: Sama je okinula preko stotinu selfija
Fotogenična mica maca: Sama je okinula preko stotinu selfija

Edenina objava prikupila je preko 33.000 'lajkova' na Facebooku, a njezini sljedbenici bili su zahvalni na upozorenju. Jedna osoba je u komentarima napisala: 'To je zastrašujuće! Mislim da nemam igračke za kadu i da se moja djeca već neko vrijeme nisu igrala u kadi, ali provjerit ću i idu u smeće'.

Druga je dodala: 'Jadno to malo dijete! Tako sam sretna što čujem da su mu oči potpuno zacijelile! Hvala vam što ste podijelili! Siguran sam da ima roditelja koji ovo nisu znali!'. 

U međuvremenu, drugi roditelji su preporučili da se pištoljem za vruće ljepilo pokrije rupa na igračkama za kupanje kako bi se spriječilo da voda uopće dođe iznutra, piše The Sun.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru