Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sindrom 21. stoljeća zvoni na pravovremenu uzbunu

Sindrom 21. stoljeća zvoni na pravovremenu uzbunu
1

Samo u Americi od sindroma 21. st. boluje više od 40 milijuna ljudi. No ovo se stanje ispravnom, prirodnom prehranom na vrijeme može izliječiti

VIDEO

Osim adolescencije i trudnoće, “Prehrana 21. stoljeća za žene” bavi se poremećajima neplodnosti, policističnih jajnika, endometrioze i celijakije te nudi prirodna rješenja (iz vlastite kuhinje) za prevenciju i borbu protiv karcinoma dojke. Za borbu protiv karcinoma, tvrdi autorica, neosporno je važna soja (tofu, pahuljice i mlijeko), koju treba jesti umjereno. No ako se soja ne uzima hranom nego u pripravcima zbog mogućih kontradiktornih rezultata potrebna je velika pozornost.
Posebna poglavlja u knjizi posvećena su menopauzi, razdoblju nakon 50. godine, te sindromu X, koji autorica naziva sindromom 21. stoljeća. Riječ je o skupu simptoma poput blago povišena tlaka, šećera, kolesterola i tlaka koji još ne označavaju zadnju fazu bolesti nego njezin nagovještaj.
- Dođe li do toga, važno je znati da su takva stanja reverzibilna, odnosno, da ih možemo izliječiti i biti ponovno zdravi. Odgovarajućom prehranom sa sigurnošću možemo pozitivno djelovati na sindrom 21. stoljeća, koji se danas širi kao sindrom gripe te od njega samo u Americi boluje više od 40 milijuna ljudi, a mnogi čak i ne znaju da ga imaju - tvrdi nutricionistkinja.
Završna poglavlja knjige namijenjena su najraširenijim dilemama suvremenih žena - pomlađivanju (na prirodan način), seksualnom životu (seks kao odraz dobrog zdravlja), stresu i promjenama raspoloženja, raznoraznim dijetetskim mitovima i zabludama te detoksikaciji organizma koja je preduvjet ljepote i optimalnog zdravlja.
- Pri pisanju ove knjige željela sam da žena, nakon što završi s čitanjem, kraj knjige ne doživi kao njezin završetak. Voljela bih da svaka od njih kaže: 'Dobro, ovo je kraj, no to je ujedno i moj novi početak, tj. početak prirodnoga, zdravijega i zadovoljnijeg života’ - ističe dr. Lejla Kažinić Kreho.
>> Seks je jako dobar za zdravlje srca žene te za ravnotežu njezina hormonalnog statusa. Kod žena su često prisutni poremećaj libida i seksualna disfunkcija. Ti problemi mogu se liječiti odgovarajućom prehranom, kaže autorica. Uz to navodi najbolju hranu za seks. Jedna od njih je pizza. Dodate li joj brokulu i šparoge, vitamin A koji sadrže regulirat će progesteron, hormon za seksualnu želju. Miris topljenog sira ubrzava cirkulaciju krvi prema muškim genitalijama za pet posto.
>> Osim što uključuje više od 100 recepata koji liječe zdravstvene tegobe i čuvaju zdravlje, knjiga se opsežno bavi dijetetskim zabludama i mitovima te ocjenjuje sve poznate svjetske dijete. Pojam “dijetetski rulet”, koji autorica spominje, znači da svaka pojedina dijeta može “pogoditi, ali i promašiti” te tako dugoročno uništiti zdravlje. Navodi dijetetske pripravke koji mogu biti smrtonosni te hranu koja sagorijeva masnoću.
 >> Priručnik nudi rješenja za pomlađivanje na prirodan način, tj. kako pomladiti kožu zdravim receptima iz kuhinje. Sadrži i savjete za pomlađivanje srca, kostiju, mišića, zglobova, mozga i očiju. Autorica je uključila i deset koraka unaprijed za vraćanje deset godina unatrag. Tu se ubraja, primjerice, korištenje kadulje koja usporava starenje, održava pamćenje, odlična je za valunge u menopauzi i smatra se novim eliksirom mladosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...