Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Šiša ih besplatno: Bakica mi je za plaću donijela jednu jabuku

Frizerka i majka dvojice sinova Jasenka Hranić iz Bedekovčine škarama i češljem mami osmjehe na lice. Kad ne šiša u svom salonu, peče kolače i dijeli ih siromašnima...

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
21 komentara

Jednom tjedno, srijedom između 8 i 10 ujutro, u prostorijama Crvenog križa u Zaboku, frizerka Jasenka Hranić (46) marljivo radi sa svojim škarama i češljem. U ta dva sata uspije ošišati i do desetak ljudi koji nestrpljivo čekaju da ih obraduje novom frizurom. 

Ova volonterka svoje sugrađanke i sugrađane u Crvenom križu uređuje od početka ove godine, iako kaže da ne postoji točan datum kad je počela volontirati. 

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

- Kad dođu na šišanje u obično su potišteni, neki se srame, neugodno im je, ali kad osjete ugodnu atmosferu, živnu, raspričaju se i bude im drago što su došli - govori Jasenka i dodaje:

- Evo prošli put jedna mi je bakica donijela jabuku i rekla da barem to uzmem kao plaću. Ja sam bila presretna i ta jabuka više mi je značila nego svi novci ovog svijeta - kaže frizerka koja u Bedekovčini ima svoj salon Violet. Neki puta joj donesi i buket poljskog cvijeća. 

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

- Cijeli svoj život voljela sam pomagati drugima na razne načine, veselio me taj iskreni osmjeh i sreća kada sam učinila nešto lijepo za njih. Svaki Uskrs i Božić pekla sam kolače, napravila paketiće i odnijela obiteljima slabijeg imovnog stanja ili onima koji žive sami. Podržavam sve humanitarne akcije u našem malom mjestu, i aktivno se uključujem u njih, pa sam ove godine sudjelovala u akciji Uskršnja košarica sa svime što je potrebno za jedan uskršnji stol. Također sam se uključila u akciju Školska vila gdje ću jednom djetetu pomoći oko nabave školskog pribora i bilježnica za novu školsku godinu - kaže Jasenka. 

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Sve to nije lako jer je majka dvojice sinova za koje brine, ali koji joj uskaču i pomažu u nekim akcijama. 

- Ideju za suradnju s Crvenim križem došla je prilikom dobrovoljnog darivanja krvi gdje sam upoznala ravnateljicu i obratila joj se. Sama nisam znala kojim ljudima mogu pomoći barem tako da ih besplatno ošišam - prisjeća se Jasenka. 

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Od kad je počela raditi, prije 20 godina, dolaze joj mušterije koje su slabijeg imovnog stanja.

- Često se znalo dogoditi da nisam imala srca uzeti im novac za šišanje - kaže Jasenka. Taj osjećaj da je nekome pomogla, što stalno čini, ne može se riječima opisati. 

Foto: Privatna arhiva

PRIJAVI SE! Trčimo svi skupa za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije

- Vidjeti taj osmjeh na njihovim licima i zahvalnost daje mi snagu da to radim i dalje bez granica. Hodala sam po kućama i šišala, što i danas radim, a obično kad dolazim prvi put, rastužim se kad vidim u kakvim uvjetima žive u današnje vrijeme. Nakon što ih ošišam, malo porazgovaramo, uz osmijeh i pokoju šalu, i vraćam se sretna doma, toliko da pjevam cijelim putem, toliko je jak taj osjećaj - govori Jasenka. 

Foto: Privatna arhiva Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

 

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message