Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Sitnice u vezi neće smetati dok se ne počnu ponavljati iz dana u dan

Sitnice u vezi neće smetati dok se ne počnu ponavljati iz dana u dan
1

Ako su u vezi partneri previše različitih osobnosti, problem će nastati zbog gubitka iluzija i ponavljanja. Kad nam je netko stalno pred očima, lako će nam se opuštenost pretvoriti u lijenost

VIDEO

Malo koji osjećaj tako opija kao zaljubljenost. a kad ona splasne, često partneri pokušavaju mijenjati jedni druge. Da se ono što vas je privuklo jedno drugom ne bi okrenulo protiv vas, razgovarajte i dijelite obveze.

- Bilo nam je tako lijepo, ali više jednostavno ne mogu podnositi njegovu nonšalanciju. Koliko god mi je godinama imponiralo imati muža umjetnika i slobodnjaka, ne mogu više biti jedina koja se brine o tome hoće li svi računi biti plaćeni na vrijeme - govori Ana koja se nakon više od dva desetljeća veze i puna dva braka razvodi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:27

Gdje je nestala ljepota?

I sama se čudi kako je sve ono što ju je njezinom, sad već bivšem, partneru privuklo postalo pretežak teret. Ili je možda problem u njoj? Sumnja u vlastite motive i krivi se što djeci “otima” oca, ali je najviše muči kako se sve što je bilo lijepo prometnulo u nešto poput ovoga što sada doživljava.

Nakon toliko godina, jasno je, nije riječ o prevelikim očekivanjima ni o pogrešnoj procjeni osobe. Nešto je drugo...

Mrzim tvoje vrline

Ili je riječ o tome da se ono što nas je privuklo nekome pokazalo kao osobina koju smo u stanju najviše mrziti, ili smo se jednostavno promijenili. Sociolozi sa sveučilišta Kalifornija deset su godina proveli pokušavajući odgovoriti na to zašto nam mogu smetati osobine zbog kojih se zaljubimo u nekoga toliko da ga poželimo mijenjati.

Razlozi zašto mnogi ostaju u braku iako nisu sretni i ne vole se
Razlozi zašto mnogi ostaju u braku iako nisu sretni i ne vole se

Podijelite obaveze

Ako su u vezi partneri previše različitih osobnosti, problem će, ističe terapeutkinja Tracey Cox, nastati zbog gubitka iluzija i ponavljanja. Kad nam je netko stalno pred očima, lako će nam se opuštenost pretvoriti u lijenost, a uspješnost u radoholičarstvo. Mnogi ključnim smatraju trenutak koji se često u psihologiji naziva “kapajućom slavinom”.

Sitnice nam neće smetati dok se ne počnu ponavljati iz dana u dan, i to stalno. Do pucanja će doći, smatra Cox, ako jedan partner smatra da nosi veći teret obveza u vezi od drugoga. Stoga, napominju bračni savjetnici, ne dopustite da vas tijekom zaljubljenosti povuče želja da baš vi radite što više za svoje voljene i “žrtvujete se”.

No nije uvijek problem u drugome, katkad je i u nama. Istraživanje na stranici Match.com pokazalo je da se mijenjamo i u različitim dobima zahtijevamo od partnera drugo.

Prije braka odgovorite jedno drugom na ovih sedam pitanja
Prije braka odgovorite jedno drugom na ovih sedam pitanja

Oprezno sa zahtjevima

Tinejdžerima će biti najvažnije da im se cura ili dečko dobro slaže s prijateljima; u dvadesetima se gradi karijera pa cijenimo ambiciozne partnere.

U tridesetima ćemo preferirati stabilnost, emotivnu i materijalnu, te spremnost za zasnivanje obitelji, a u četrdesetima sigurnost. Poslije 55., pokazuje istraživanje, najvažniji će nam biti inteligencija, osobnost te smisao za humor.

Kompromis brak čuva

Želite li ojačati vezu, budite spremniji na kompromis, jer ako ste došli do faze vaganja, trenutka u kojem ćete odvagivati ima li vaš partner više poželjnih ili nepoželjnih osobina, ne zaboravite staviti i svoje na vagu. I budite pošteni.

Možda ste sami krivi za veću opterećenost i ne dopuštate drugome da dođe do izražaja. Kad pritisne svakodnevica, dakle prisjetite se svega lijepoga među vama i od toga gradite novi dan. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith