Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Skinula majicu i spasila koalu iz požara: Zavijala je od bolova

Australka iz New South Walesa rasplakala je ljude svojim nesebičnim činom. Utrčala je na požarište i doslovno iz vatre spasila opečenu koalu, umotala je vlastitu majicu te joj dala vode

Foto: screenshot/
7 komentara

Žena koju su predstavili samo kao Toni vidjela je koalu kako prelazi cestu na požarištu kraj Long Flata u Australiji. Vidjevši da je nesretna životinja opečena te dezorijentirano srlja u vatru, skinula je majicu te potrčala u pomoć, piše Huffington Post.

POGLEDAJTE VIDEO O POŽARIMA:

Koala se popela na drvo, a Toni ju je umotala u svoju majicu te iznijela na sigurno. Ponudila joj je vodu koju je nesretna životinja halapljivo popila, a ostatkom vode iz bočice joj je isprala opekline koje je imala po tijelu.

Toni je medijima rekla da je ozlijeđenu koalu potom prevezla do obližnje bolnice za koale u Port Macquarieu koja trenutačno zbrinjava 15 tih životinja. Populacija koala u zemlji je ozbiljno ugrožena zbog sve većeg broja požara, a samo u ovoj sezoni vlasti strahuju da ih je poginulo oko 350.

Toplije vrijeme donijelo je klimatske promjene koje mijenjaju životne uvjete ovih životinjica, a njihovo područje smanjila je i deforestacija, kazao je Kames Tremain iz Nature Conservation Council u New South Walesu, piše HuffPost. 

AUSTRALIJA U PLAMENU Požari haraju danima, uginule stotine koala, a najgore slijedi

- Razarajući požari će uništiti neke ključne centre ove populacije, a isti će rezultat imati i podizanje temperature zraka, dodao je pojašnjavajući da viša temperatura utječe na nutritivne vrijednosti lišća koje koale jedu.

Foto: screenshot/

U Queenslandu su dresirali mješanca kojem su dali ime Bear kako bi pronalazio i spašavao koale nakon što njihovim područjem prođu požari. Bear također može pronalaziti napuštene bebe koale u divljini. Dosad je pronašao na stotine koala.

SPASILI MALENU ELSU Beba koala osvojila srca svijeta svojim prvim pojavljivanjem

Procjena je kako u Australiji živi od 50.000 do 100.000 koala. Uglavnom borave u šumama eukaliptusa u istočnim državama i u obalnom pojasu. Mogu doživjeti do 20 godina, a mlade nose u tobolcu i spavaju po 18 sati na dan.

Zbog visokih temperatura i požara koji dodatno zagrijavaju zrak, vlasti su najavile da će poduzeti nove korake. U požarima je dosad poginulo šest ljudi, a stradalo je više od 303 kuće.

Foto: Screenhoot

Samo u srijedu diljem zemlje gorjelo je na 54 mjesta, a od toga 22 požara nisu bila pod nadzorom. Više od 1000 vatrogasaca uz pomoć 90 kanadera pokušava ugasiti vatru.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message