Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Skupio novac za liječenje: Moja djeca ne mogu izgubiti majku...

Leanne Barret saznala je da ima rak usred svoje druge trudnoće. Liječnici su savjetovali pobačaj kako bi se mogli usredotočiti na liječenje raka. Odbila ih je i odlučila se izboriti za svoje dijete

VIDEO

Jamie Barret je izjavio kako mu djeca 'nisu spremna izgubiti svoju mamu' koja se bori s terminalnim rakom pluća. Leanne Barrett (31) je u listopadu dijagnosticiran četvrti stadij karcinoma pluća, dok je bila trudna s drugim djetetom.

Leanne i njezin suprug Jamie, iz Rollestonea u Wiltshireu, odlučili su se protiv pobačaja unatoč preporuci liječnika.

Zadržali su bebu, koja je radi Leanninog naglog pogoršanja stanja, rođena čak 11 tjedana prije termina i trenutačno se nalazi na intenzivnoj njezi. Leanne je 8. studenog carskim rezom rodila sina Beaua Hudsona Barretta. Nakon poroda, rak gospođe Barrett se brzo proširio na jetru, kosti i mozak.

- To je bilo mučenje. Toliko je puno emocija. Ovo bi trebali biti najsretniji trenuci u našem životu - izjavio je Jamie za Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je gđa Barrett na redovnom liječenju u bolnici, koje joj pokriva zdravstveno osiguranje, njezin suprug je pokrenuo kampanju kojoj je cilj bio skupiti 415.000 kuna (50.000 funti) kako bi Leanne mogla ići na alternativnu terapiju koja bi joj mogla pomoći u produljenju života. Ne samo da je skupio ciljani iznos, nego ga je i brzo premašio.

- Kako je dugo rak ostao neotkriven, rečeno nam je da je Leannino stanje terminalno. Liječnici su nam savjetovali liječenje u smislu produženja života, ali potpuno izlječenje je nemoguće - objasnio je.

- Moramo se boriti i točno to ćemo i napraviti. Nisam spreman izgubiti svoju ženu, a moja djeca nisu spremna izgubiti svoju mamu - izjavio je.

Gospođi Barrett rak je dijagnosticiran nakon što se izraslina veličine graška na lijevom plućnom krilu naglo povećala na masu od 5 cm.

Paru, koji je zajedno deset godina i imaju četverogodišnju kćer Indiu-Lily, su liječnici savjetovali pobačaj kako bi se mogli usredotočiti na liječenje Leanninog raka. Međutim, odlučili su se boriti protiv raka i nastaviti s trudnoćom, u nadi da će Leannino stanje ostati što dulje nepromijenjeno. U početku, Leanna je bila trudna s blizancima, ali jedna od beba je umrla u ranoj fazi trudnoće.

Liječnici su željeli raditi biopsiju kako bi utvrdili što je uzrokovalo rak, ali ih je gospođa Barrett odbila nakon što je saznala da bi testiranja mogla loše utjecati na trudnoću.

Gospođa Barrett je tada bila prisiljena izdržati niz bolnih medicinskih postupaka, uključujući pražnjenja prsne šupljine i injekcije koje su joj razrijeđivale krv, s minimalnim ublažavanjem boli kako bi se smanjio štetni utjecaj na njezinu trudnoću.

S vremenom joj je stanje bilo sve gore, a liječnici su zaključili da je to posljedica utjecaja hormona rasta uzrokovanog trudnoćom. Smatrali su da je to razlog zašto ona ne reagira na nijedan lijek. Tad su odlučili ranije poroditi Beaua.

- Beau dobro napreduje, bori se i svaki dan je sve bolje i bolje - izjavio je Jamie za Daily Mail.

- Svaki dan idem u intenzivnu njegu vidjeti sina, a Leanne ga je prvi put držala u naručju šest dana nakon rođenja. To je bilo jako emotivno i taj trenutak kad ga je držala u rukama je svima donio veliko olakšanje - objasnio je Jamie. 

- Ona zna da je mama slaba, ali misli da je to samo zbog trudnoće - izjavio je Jamie kad su ga upitali kako se njihova kći nosi s ovom teškom situacijom. 

- Ono što bi moja žena najviše na svijetu htjela je vidjeti svoje bebe kako odrastaju i uspješno se što dulje boriti s rakom - dodao je.

Leanna je prošli četvrtak započela novi tretman lijekom Osimertinibom, u nadi da će lijek usporiti razvoj bolesti. Uz terapiju, Jamie i Leanne razmišljaju i o alternativnim opcijama, uključujući i homeopatske lijekove i alternativne terapije, zbog kojih se Jamie i odlučio na pokretanje kampanje.

- Dugo smo o tome razmišljali. Taj novac je namijenjen dodatnim lijekovima, određenim namirnicama i prehrani koju su nam preporučili. Iskreno, nadamo se da će nas netko kontaktirati i reći 'Ovo će Leanni produljiti život'. Osobno, ne želim za ničim žaliti, želim znati da smo napravili sve što smo mogli. 

- Prije svega ovog oboje smo imali dobre poslove i lijepo smo živjeli, ali sad nijedno od nas ne radi i stvarno trebamo taj dodatni novac kako bi si mogli priuštiti sve što joj treba, istovremeno pričajući njezinu priču - rekao je Jamie.

Gospođi Barrett se uskoro nakon vjenčanja 2016. godine na nosu pojavila nakupina koja je podsjećala na prištić.

S vremenom se povećavao sve dok joj doktori nisu uklonili tu nakupinu i poslali ju na testiranje. Liječnici su rekli da je to vjerojatno simptom autoimune bolesti sarkoidoze.

Sarkoidoza je rijetko stanje koje uzrokuje razvoj grudica, zvanih granuloma. Može djelovati na bilo koji organ u tijelu, no obično počinje u plućima, na koži ili u limfnim čvorovima.

Horor operacija: Htjela je lijepe grudi, a dobila najružnije ikad
Horor operacija: Htjela je lijepe grudi, a dobila najružnije ikad

Smatra se da je sarkoidoza upalni odgovor na vanjske faktore i to u genetski osjetljivih osoba. Iako nije dokazano, mogući pokretači bolesti su virusne, bakterijske i mikobakterijske infekcije, te udahnute anorganske (npr. Al, cirkonij, talk) ili organske tvari (npr. pelud borova, glina). Nepoznati antigen pokreće stanični imuni odgovor koji dovodi do nagomilavanja T–limfocita i makrofaga, oslobađanja citokina i kemokina te organizacije odgovarajućih stanica u granulome. Pojava bolesti u obitelji i u nekim zajednicama ukazuje na genetsku predispoziciju, moguću izloženost istim faktorima, ili što je malo vjerojatno, prenošenjem bolesti sa osobe na osobu, piše MSD priručnik.

Nakon toga, rendgen je pokazao masu proširenih limfnih čvorova u prsima, koji su se kasnije pokazali benignima.

No u srpnju 2017., gospođa Barrett se počela žaliti na bolove u prsima i poteškoće s disanjem, i tad su liječnici pronašli masu od 5 cm na plućima. U listopadu joj je dijagnosticiran rak pluća.

- Znam da nema svatko mogućnost privatne zdravstvene zaštite, ali bojim se što bi bilo s nama da nismo imali pristup privatnim doktorima i pregledima - objasnio je Jamie.

Jamie je rekao da je njegova supruga oduvijek bila jako aktivna, da je uživala u vožnji, plivanju i vježbanju te nikad nije pušila.

Objavila je dirljivo pismo dan prije smrti: 'Ne želim otići...'
Objavila je dirljivo pismo dan prije smrti: 'Ne želim otići...'

Na stranici za donacije JustGiving Jamie je postavio cilj od 50.000 funti kojeg je već premašio.

- Jako smo zahvalni na svakoj funti koju su ljudi donirali - rekao je. 

- Da, želimo produžiti Leanni život, ali i pokazati svoj prkos svim lošim izgledima koje su nam liječnici dali - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise

Dolazi nam pomicanje sata: Evo kako se pripremiti na novi ritam
DA SE OSJEĆATE DOBRO

Dolazi nam pomicanje sata: Evo kako se pripremiti na novi ritam

U vrijeme prilagodbe nastojte ustati čim zazvoni sat, bez stiskanja gumba za ponavljanje alarma. Tako ćete izbjeći mogućnost stresa zbog kašnjenja u rješavanju obaveza
Slatki Uskrs: Imamo top recepte za kroštule, puslice, pincu...
ZASLADITE SE

Slatki Uskrs: Imamo top recepte za kroštule, puslice, pincu...

Za ljubitelje čokolade imamo najbolji recept za jednostavnu i finu čokoladnu tortu koja će vas sigurno oduševiti. Na cheesecake možete dodati maline, ali i neko drugo sezonsko voće