Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slasnim i pikantnim jelima krenite u vatreni Meksiko

Slasnim i pikantnim jelima krenite u vatreni Meksiko
1

Brzo i jednostavno pripremite osvježavajuće i pikantne tortilje, burrito i salsu sa ukusnim kombinacijama mesa, graha, rajčice i paprika

VIDEO

Nijedan meksički kuhar nema isti recept za salsu ili punjenje za tortilje. Svaki uživa u kreativnom kombiniranju boja i okusa, a ljeto je idealno vrijeme za to. Meksička jela mogu se brzo pripremiti i zamotati u tortilje te preliti ukusnom salsom. A slasne kombinacije graha, kukuruza, rajčica, ljutih papričica i svih vrsta mesa, od govedine do ribe, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Maštovito složena tortilja odlična je za obiteljski ručak ili ljetnu zabavu.

JEDNOSTAVNE DOMAĆE TORTILJE
Sastojci: 3 šalice glatkog brašna, malo soli, 3/4 šalice maslaca, 3/4 šalice vruće vode.
Pomiješajte brašno, sol i narezani maslac u tijesto koje se mrvi. Dodajte vode da se napravi glatko tijesto. Neka odstoji pa podijelite u loptice. Razvaljajte i pecite svaku tortilju s obje strane 1-2 minute na vrućoj tavi.

PILETINA U TORTILJI S LJUTIM UMAKOM
Sastojci: 2 tortilje, 5 narezanih rajčica, narezana ljuta paprika, pola šalice zelene salate, pileća prsa, luk, komad ispržene slanine, limeta, žličica soli, šalica narezanog korijandra, šalica krušnih mrvica, 2 kriške sira.
Skuhajte pileća prsa. Narežite na komadiće, uvaljajte u krušne mrvice i popržite s lukom. Kasnije dodajte luk, sir, slaninu, salatu, dobro promiješajte i zamotajte u tortilju. Za ljuti umak u posudi izmiješajte sol, sok limete, korijandar, 2 narezane rajčice i papričicu te stavite u hladnjak, a kasnije prelijte po tortiljama složenim po izboru.

>>>Ljutina čili papričice traje oko šest minuta. Ako vam usta "gore", žličica šećera ili malo soli sa sokom od limete ugasit će "požar".

>>>Korijandar je odličan dodatak koji daje svjež okus i boju svim jelima meksičke kuhinje, od salse do umaka za punjenje tortilja.

>>>Zdrav i ukusan avokado dodaje se u umak guacamole, ali i bilo koja druga meksička jela. Najbolji je ako je zreo i malo mekši.

>>>Što je hrana ljuća, to bi vino uz nju trebalo biti slađe. Osim što slatko vino gasi "vatru u ustima", čini i jelo puno ukusnijim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'