Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Slastičarski trikovi za savršeno slasne i izrezane torte i kolače

Slastičarski trikovi za savršeno slasne i izrezane torte i kolače
1

Klasične dekoracije zamijenite začinima poput zvjezdastog anisa, klinčića i prutića cimeta te ušećerenim koricama agruma. Efektne su i puslice od snijega obojeni u ružičastu nijansu

VIDEO

Kako biste precizno narezali kolač ili tortu bogato prelivenu čokoladnom glazurom prije nego što se ohladi nožem naznačite linije. Nakon hlađenja lako ćete je narezati oštrim nožem koji nakon svakog poteza umočite u vruću vodu. Kako bi vam bilo praktičnije rukovati nožem - stavite ga u kriglu ili usku i dugačku tešku čašu ili vazu. Prije rezanja beze kora nož namastite maslacem koji, prema potrebi, prethodno možete ugrijati u mikrovalnoj pećnici.

Pokretanje videa...

torta 00:53

Trikovi vrhunskih slastičara 

  • Kondenzirano mlijeko Gusto i slatko mlijeko kod kuće napravite tako da pomiješate 250 g šećera u prahu, četiri velike žlice otopljenog maslaca i 250 g mlijeka u prahu. Sastojke stavite u blender pa dodajte 250 ml vruće vode. Miksajte dok ne dobijete gušću smjesu. Koristite za kolače i torte.  
  • Glukoza Glukozni sirup koristi se za sjajne glazure, a fruktoza za izradu domaćeg fondanta. Kupiti se mogu u ljekarnama i prodavaonicama zdrave hrane. 
  • Čvrsti snijeg Bjelanjcima dodajte malo gustina i limuna kako bi snijeg dulje ostao čvrt. Dodate li i prstohvat soli, skratit ćete miksanje. U lončić ulijte hladnu vodu pa dodajte žlicu soli. Lagano položite jaja. Potonu li na dno, jaja su svježa, ali ako ostanu ‘plivati’ na površini, sigurnije ih je baciti. 
  • Bijela glazura Prilikom pripreme kolača i torti s ukrasnom šećernom glazurom vodu zamijenite mlijekom. Tako će biti izrazito bijele boje. 
  • Glatko Tijesto vam se neće lijepiti za metlice od miksera ako ih prethodno namažete uljem. Za mirisnu aromu koristite kokosovu mast.
  • Lijepa boja Kako bi biskvit imao lijepu žutu boju, možete zamijeniti jedan dio brašna s pudingom od vanilije ili dodati kurkume. Budući da je gorkasta, nemojte pretjerati.
  • Margarin Ako niste na vrijeme izvadili maslac ili margarin iz hladnjaka - možete ga naribati pa koristiti za pripremu slastica. Omekšati ga možete i u mikrovalnoj pećnici.  Kako bi bio pjenastiji, prije miksanja ga posipajte s malo brašna. Osobito će efektan biti s nekoliko kapi jestive boje.  
  • Ukrasi Umjesto slastičarske vrećice može poslužiti i obična plastična za zamrzavanje. Odrežite komadić ruba pa umetnite nastavak za ukrašavanje i istiskujte kremu. 
  • Spas za šlag Ako ste predugo tukli slatko vrhnje, ulijte malo hladnog mlijeka i ponovite postupak.
  • Kava ili rum Torta će dulje trajati ako u kremu dodate hladne kave, ruma ili nekog drugog alkohola prema želji. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje