Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Sletjela s jet ski-ja na ručke pa se teško ozljedila 'tamo dolje'

Vozila se na jet ski-ju, no on ju je zabacio i ona je sletjela ravno na ručke. Odmah je otišla kod liječnika, ali se nakon tri dana hematom drastično povećao i ona je jedva mogla hodati

13 komentara

Žena (25) je pretrpjela strašnu ozljedu vagine nakon što ju je jet ski zabacio, a ona je sletjela ravno na ručke. Imala je veliki krvni ugrušak na stidnici koja je nastavila oticati i morala se kirurški isušiti.

Foto: Dreamstime

Ona je odmah nakon ozljede otišla na hitnu pomoć. No, hematom se nastavio polako širiti pa je tri dana kasnije potražila drugo mišljenje u Professional Brooklyn Gynecological Services. Tada je bila u tolikim bolovima da je jedva mogla hodati.

Tamo je rekla liječniku da je pala s jet skija i sletjela na upravljač.

Mučna bol

Otkrili su da je zadobila veliki vulvarni hematom - zbirku zgrušanih krvnih žila na vanjskom dijelu genitalija veliku 12 centimetara. Bol je bila jaka, a liječnici su joj odlučili kirurški isušiti ranu.

- Bilo je to skoro kao da je između nogu imala grejp. Bio je to poprilično velik hematom, stvarno dubok i ona nije mogla hodati - rekao je doktor Amir Marashi koji je liječio ženu u svojoj klinici u Brooklynu.

ZASTRAŠUJUĆE Imala 254 kile i plakala od boli: Iz kreveta su je vadili dizalicom

Žena nije htjela imati trajni ožiljak na svojim privatnim dijelovima pa je postupak proveden intravaginalno, umjesto izvana.

Ginekolog je napravio rez na najtanjoj točki hematoma na lijevoj vaginalnoj bočnoj stijenci kako bi smanjio pritisak rane i oticanje. Zatim je zašivena pomoću pet šavova s 'rupama' kako bi se krvni ugrušak na siguran način ispraznio.

Brige oko ožiljka

- Kada sam primijetila oteklinu izvan svoje vagine, bila sam uplašena. Bila sam zabrinuta hoće li mi vagina izgledati kao i prije. Bol, pritisak i nelagodnost bili su mučni i zato sam potražila drugo mišljenje. Kada je konzervativno liječenje zakazalo, osjećala sam da ću morati na operaciju zbog čega sam postala jako anksiozna. Brinulo me da ću imati trajni ožiljak na privatnim dijelovima - rekla je žena.

Thinkstock LIJEK ZA ZGLOBOVE Glukozamin može smanjiti rizik od bolesti krvožilnog sustava

Liječnik je shvatio njezinu zabrinutost oko vanjskog ožiljka i uvjerio ju da će pokušati isisati hematom unutar vagine.

- Nakon operacije, odmah sam osjetila olakšanje i proces izlječenja je savršeno prošao. Bila sam ugodno iznenađena jer moja vagina izgleda kao da se ništa nije dogodilo. Zahvalna sam svom liječniku što je mislio na kozmetički ishod svog kirurškog pristupa i drago mi je što ne moram živjeti s ožiljkom na vagini do kraja života - kaže ona.

Hematomi nastaju kada se krvne žile rupturiraju, obično tijekom ozljeda, a kv se skuplja u obližnjem tkivu. Hematomi stidnice vrlo su rijetki i javljaju su u svega 3,7 posto slučajeva, piše The Sun.

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message