Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Sljeme, Dolac i Hrelić najviše oduševili turiste u Zagrebu...

Sljeme, Dolac i Hrelić najviše oduševili turiste u Zagrebu...
14

Turisti preporučuju Mirogoj i Sljeme, oni nešto mlađi hvale Jarun kao idealno mjesto za "partijanje", Hrelić je "savršen za šoping s dušom", a HNK top mjesto za izlazak

VIDEO

Posjetitelji Zagreba na američkom putničkom portalu TripAdvisor izabrali su 50 turističkih atrakcija koje svakako treba vidjeti u hrvatskoj metropoli. 

Prva na tom popisu su "pluća grada" Sljeme, koja pružaju jedinstveni pogled na grad, tradicionalne domaće specijalitete i romaničan zalazak Sunca. Potom slijedi Gornji grad, koji kako kažu posjetitelji, treba razgledati prije ljeta dok nije velika gužva, pa Muzej prekinutih veza, zatim crkva sv. Marka, groblje Mirogoj, zagrebačka katedrala, Kamenita vrata, Jarun i Hrvatsko narodno kazalište. 

- Samo zbog veličanstvenog pogled na crkvu sv. Marka nećete požaliti što ste posjetili Zagreb - istaknula je jedna od posjetiteljica. 

Osim crkve sv. Marka nevjerojatno zanimanje pobuđuje groblje Mirogoj koje posjetitelji opisuju predivnim, a preporučuju ga svima, osobito u proljeće jer se tada priroda i arhitektura savršeno nadopunjavaju. Uz katedralu koja naprosto oduzima dah, napisali su brojni posjetitelji, pravi ritam grada osjeća se na glavnom gradskom Trgu bana Jelačića, a jedina zamjerka samom centru grada je što trgovine ne rade nedjeljom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bez obzira na vaša vjerska uvjerenja, Kamenita vrata, će u vama pobuditi određenu energiju - napisala je jedna posjetiteljica Zagreba. 

Mlađi turisti bili su oduševljeni noćnim životom Jaruna te nevjerojatnim zdanjem Hrvatskog narodnog kazališta koji redovito svrstavaju na listu najboljih mjesta za izlazak.  

Metropola za ljubitelje filmova i dobre zabave 

Najboljim mjestima za izlazak u metropoli proglasili su Hrvatsko narodno kazalište, kino Europa, buffet "Pod starim krovovima", kino Tuškanac i Aquarius Club. 

- Kultna mjesta za uživanje u nezavisnim filmovima su zagrebačka kina Europa i Tuškanac. Jedinstveno okruženje i jeftine karte podsjetit će vas na dobra stara vremena - ističe posjetiteljica. 

To nije smeće, već životni stil, a ako želite šoping s dušom, Hrelić je mjesto za vas 

Osim kina, turisti vole tradicionalni buffet "Pod starim krovovima" zbog neobičnog staromodnog ambijenta, dok je paritijanerima najdraži Jarun koji vrvi dobrim klubovima. 

Šopingira se od Jelačića do Hrelića

Turisti u Zagrebu najviše vole šopingirati na Trgu bana Jelačića, osebujnom Dolcu i neobičnom Hreliću. 

Trg bana Jelačića prepun je trendi trgovina koje turisti navode kao mjesto br. 1. za kupovanje krpica, no najviše pažnje pokupila je tržnica Dolac, koja osim što je jeftina ima i dušu. Ovdje turisti vole kupovati domaće voće i povrće, ali i uživati u autohtonom ozračju. 

- Kupovanje komada odjeće ili posuđe na Hreliću svojevrstan je oblik društvenog kontakta i utječe na vaš život više nego što mislite. To nije smeće, već životni stil, a ako želite šoping s dušom, Hrelić je mjesto za vas - napisala je jedna posjetiteljica.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...