Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Šminka ima rok trajanja koji uvijek treba poštivati

Šminka ima rok trajanja koji uvijek treba poštivati
1

Redovita 'inventura’ torbice sa šminkom spriječit će moguće iritacije kože i osigurati ljepši i svježiji izgled kože lica, savjetuju mnogobrojni stručnjaci

VIDEO

Samo jedna od četiri žene vodi brigu o preporučenu roku trajanja određenih kozmetičkih i make-up proizvoda, pokazala je studija agencije za istraživanje tržišta Mintel International Group. Većina žena te proizvode ipak nastavlja rabiti poprilično dugo nakon što im je istekao rok trajanja, utvrđeno je. Osim što takva šminka teško može dati savršeni “look”, može biti prilično štetna za kožu.
- Kako bi se bakterije što teže umnožavale, većini proizvoda za šminkanje dodano je puno konzervansa. Tako make-up kojem je istekao rok trajanja, u najgorem scenariju, može izazvati svrbež.
Ipak, zbog konzervansa se to događa vrlo rijetko - kaže poznati britanski stručnjak za kožu dr. Patrick Bowler. Starija šminka u većini slučajeva jedino izgleda loše i ima neugodan miris, dodaje.

>> Zastarjelost ruža za usne lako se može prepoznati i po njegovu mirisu. Nakon što im istekne rok trajanja, ruževi mirišu poput pastela.
- Optimalan je rok trajanja ruža dvanaest mjeseci - ističe Emma Gregory, glavna kemičarka u tvrtki za istraživanje kože Medik8.  

>> Nakon što mu istekne rok, puder poprima blagi miris kemikalija. Zato ga je najbolje pomirisati odmah nakon kupnje, kaže Emma Gregory.  Tako ćete, nakon što mu istekne rok, lako primijetiti razliku. Ne preporučuje ga se koristiti dulje od šest mjeseci.

>> Olovke za oči i usne uputno je baciti nakon što postanu lomljive. Obično ih se može koristiti i do dvije godine. Važno je da je dio olovke koji je bio u kontaktu s kožom, prije nego što se olovka pospremi, posve suh. Tako ćete izbjeći zagađenje.  

>> Maskaru je najbolje zamijeniti već nakon tri do šest mjeseci. Aplikatore za nanošenje šminke možete rabiti dokle god vam se prohtije, kažu stručnjaci. No važno ih je redovito (najbolje jedanput na tjedan) oprati šamponom ili gelom za tuširanje te dobro isprati i osušiti.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku