Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sobu želite obojiti u zelenu ili kuhinju u plavu? Bolje nemojte

Sobu želite obojiti u zelenu ili kuhinju u plavu? Bolje nemojte
1

Izabrati savršenu boju za različite dijelove kuće je vrlo izazovno. Povrh svega, određene boje mogu dodati ili smanjiti vrijednost vašeg doma. Neke od 'loših boja' su roza, zelena i žuta

VIDEO

Pastelne boje

'Baby' plava i svijetlo ružičasta su lijepe i umirujuće boje, ali se ne uklapaju dobro na zidovima kuće.

- Vanjski izgled kuće vrlo je važan, bez obzira na to je li vaš dom na prodaju ili ne, uvijek želite da vaš dom šalje vibru dobrodošlice. I ne zaboravite ulazna vrata. To je najvažniji dio prvog dojma - tvrdi Leneiva Head, vlasnica Welcome Home Realty u Tennesseeju.

Korištenje jarkih boja

Ako želite obojiti dnevnu sobu krvavo crvenom, a kuhinju bundeva narančastom, učinite to, to je vaš izbor. Ali agenti za prodaju radije će umočiti četkice u neke neutralne boje.

Postoji razlog zašto agenti za prodaju nekretnina koriste neutralne boje koje privlače veću publiku. Također, savjetuje se ne stavljanje tapeta. Postoji mala šansa da će se kupcu svidjeti, a većina će kupaca odmah razmišljati o troškovima i trudu da ih uklone.

Crveno i žuto

U emisiji o obnavljanju kuće, Property Brothers: Kupovina i prodaja, voditelji Jonathan i Drew Scott primijetili su da postoje dvije boje koje se nikada ne smiju koristiti za bojenje unutarnjih zidova, a to su crvena i žuta.

Toplo-bijela

Bilo koja bijela boja s toplim podtonom može izgledati prljavo, osobito na pogrešnom svjetlu. .

Bež boja

Neutralne boje koje mogu pomoći u prodaji kuće, također mogu izgledati prljavo. Izbjegavajte žute ili zeleno bež boje, kao i kaki boju koje ništa ne prikazuju u 'laskavom svjetlu'. Ako želite lijepu neutralnu boju, uzmite u obzir nešto poput Sherwin Williamsa 'Agreeable Grey' boje koja vješto prelazi granicu između Taupe i sive boje.

Zelena

Blijedo zelena boja ponekad može izgledati poput bolesničke prostorije, a vaša lica mogu izgledati bljeđe nego inače. Radije razmislite o ulaganju u jedan od najnovijih trendova boja, koji izgleda laskavo u modernim i starijim domovima, a to je lovački zelena. Odlučite se za nešto poput Chrome zelene ili plavkastu Narragansett Green.

Zapeli ste kod kuće? Prošetajte se virtualno po ovim muzejima
Zapeli ste kod kuće? Prošetajte se virtualno po ovim muzejima

Ružičasta

Ružičasta boja je nespretna jer izgleda ili previše sladunjavo ili prljavo. No trenutačni trend je korištenje ružičaste kao neutralne boje. Farrow & Ball Pink je sofisticirana, prigušena boja i ima dobru dubinu. Ovo je također prikladna zamjena za bilo koje ciglaste tonove o kojima razmišljate.

Bakreno crvena

Kuhinje obojene opeka crvenom, terakotom ili bakreno crveno bojom se prodaju u prosjeku za 13.700 kuna manje od drugih.

Plava

Istraživanje tvrtke Appetite otkrilo je da su ljudi jeli više zalogaja i pili više bezalkoholnih pića koja su bila u plavoj ambalaži, to bi se mogla dogoditi i u vašoj kuhinju ako odlučite koristiti tu boju.

Smeđa

Kuće sa srednje smeđom, Taupe ili Štuko bojom prodaju se manje nego kuće obojene drugim bojama, piše Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje