Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Sočna juneća rolada napunjena sirom, maslinama, inćunima...

Kako god pripremili juneću roladu, ona je uvijek poslastica. Ali s vremena na vrijeme dobro je isprobati nešto novo, spojiti nespojive okuse i obogatiti svoj kućni meni.

Foto: Thinkstock
13 komentara

Sastojci:

  • 750 g juneće potrbušine
  • sol, papar
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 žlice origana
  • 3 lista kadulje
  • 165 g maslina punjenih inćunima
  • 180 g sira pecorino
  • 45 g krušnih mrvica
  • žlica vinskog octa
  • 3 žlice maslinova ulja

Priprema:

Meso razrežite po dužini, ali ne do kraja, pa ga otvorite poput knjige. Batom za meso istucite ga dok ne postane podjednake debljine. Posolite ga i popaprite.

U zdjeli pomiješajte protisnuti češnjak, narezanu kadulju, origano, naribani sir, krušne mrvice, ocat, 2 žlice ulja i masline. Smjesu namažite na meso pa pažljivo zarolajte. Svežite ga kuhinjskim koncem i na tavi, na žlici ulja, popecite sa svih strana.

Zatim ga prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta na 150°C. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa poslužite.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message