Obavijesti

Lifestyle

Komentari 60

Sorry, niste pozvani: Umjesto pozivnica sad stižu odbijenice

Sorry, niste pozvani: Umjesto pozivnica sad stižu odbijenice
1

Sve popularnije "odbijenice" odnosno kartice s kojima mladenci obaviještavaju bližnje da ne moraju "sačuvati njihov datum" jer nisu pozvani, izazivaju šok

VIDEO

Najnoviji trend u svijetu vjenčanja nisu pozivnice već odbijenice. Tako na zapadu, umjesto prve pozivnice "Save the date" (sačuvajte datum) koju šalju prije klasične pozivnice, stižu obavijesti "Please do not save the date" ili Molimo vas, nemojte rezervirati ovaj datum. 

Većina parova to radi zbog uštede i nedostatka mjesta, ali i kako bi izbjegli neugodne situacije na društvenim mrežama nakon objave zaruka, piše Today. Neki od njih napravili su listu čekanja, pa se tako ako netko od gostiju odustane, otvara slobodno mjesto za druge goste.   

- U devet od 10 slučajeva rade to zbog nedostatak mjesta, a najčešće takvu poruku dobiju oni s kojima su dobri, ali nisu previše bliski. Popularno je slati e-mailove, poruke, pa čak i zamoliti svog osobnog planera da umjesto vas to obavi. Reakcije su najčešće negativne, a graniče s ljutnjom i razočaranjem - tvrdi Tatiana Byron, vlasnica američke tvrtke za planiranje vjenčanja The Wedding Salon.

Poruka u kojoj stoji da niste pozvani na svadbu česte su kod vjenčanja u inozemstvu. U tom slučaju najčešće mladenci plaćaju troškove i žele manje uzvanika. Riječ je o svojevrsnom trendu, objasnila je Nikki Khan, osnivačica američke tvrtke za planiranje događanja Exquisite Events.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najviše stresa u pripremi svadbe uzrokuje popis uzvanika. Najbolje je već na početku odrediti koga mislite pozvati, a koga ne kako biste na vrijeme izbjegli neugodne situacije, napomenula je osnivačica portala za mladenke Lover.ly, Kallee Khalil. 

Iako na ovakav način ljudima daju do znanja tko je pozvan, a tko nije, stvar je ipak vrlo neugodna. Pogotovo onima koji misle da su im to prijatelji, a druga strana ih ne doživljava toliko bliskima. Mnogi planeri vjenčanja drže da je cijeli taj novi trend, koji je uzeo zamaha u Americi, vrlo dezorijentirajuć i nepotreban.

Pripremanje "odbijenice"

  • Najprije razmislite koliko se s tim "prijateljima" često družite i zašto ne zavrjeđuju mjesto na vašem popisu. 
  • Pošaljite odbijenicu, ali pritom pazite na odabir riječi. Imajte poštovanja prema njima i nemojte se opravdavati za svoje postupke, savjetuje Khalil. 
  • Ako ne možete izbjeći objašnjavanja, napomenite da to nije ništa osobno već da je riječ od uštedi, nedostatku mjesta ili uskom krugu ljudi, tvrdi glavna urednica američkog časopisa Martha Stewart Weddings, Elizabeth Graves. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje