Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Specijal: Donosimo popis 100 najboljih namirnica na svijetu

Specijal: Donosimo popis 100 najboljih namirnica na svijetu
1

George Mateljan, autor knjige "Najzdravije namirnice svijeta" savjetuje nam da se brinemo o zdravlju uz dobru hranu, te jedemo domaće namirnice kojih imamo u izobilju...

VIDEO

Grožđe smanjuje posljedice starenja, celer dobro djeluje na opuštanje mišića, a kelj poboljšava zdravlje srca. Jagode jačaju pamćenje, a orasima ne smijete uklanjati opnu jer ima 90 posto fenola. 

Sve to i još mnogo više donosimo vam u prvom dijelu Superlife specijala: 100 najzdravijih namirnica svijeta, iz knjige poznatog splitskog biologa Georgea Mateljana. Knjiga “Najzdravije namirnice svijeta”, u izdanju Mozaik knjiga i udruge Zdravi grad Split, kruna je njegova rada. U drugom izdanju objasnio je zdravstvene aspekte svake namirnice, a donosi i više od 800 recepata.

Pokretanje videa...

01:12

Analizirajući više od 23.000 namirnica iz više od 80 država, Mateljan je izvukao sve one koje ljude mogu odvesti na put dugovječnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poruka za stanovnike Hrvatske: Od 100 najzdravijih namirnica svijeta 90 je vaših. Zato preuzmite odgovornost za svoje zdravlje. Uživajte u prirodnim okusima, dobrom zdravlju i dugovječnosti -  rekao je Mateljan. 

U ponedjeljak u tiskanom izdanju 24sata pronađite prvi dio od 34 najzdravije namirnica svijeta, a u utorak i srijedu nove nastavke. 

Većina njih, poput maslina, jagoda, češnjaka, grožđa ili rajčica prirodno raste u Hrvatskoj. Donosimo vam veliki vodič kako prepoznati plod koji je idealan za jesti, kako ga čuvati te koja je najbolju vrstu pripreme da bi sačuvali sve nutritivne vrijednosti namirnice. 

Na popisu su se našle i ove naše namirnice:

  • Srdele 
  • Mahune
  • Paprika
  • Kravlji sir
  • Šparoge
  • Tuna
  • Kelj
  • Kukuruz
  • Orasi
  • Špinat

Požurite po svoj primjerak i otkrijte kako najzdravije iskoristiti ove super namirnice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru