Lifestyle

Komentari 1

Sreća oca ne utječe na dijete za razliku od mamina osmijeha

Sreća oca ne utječe na dijete za razliku od mamina osmijeha

Majčino zadovoljstvo indikator je djetetove sreće, dok očevi nemaju toliki utjecaj na dijete, a svađe u obitelji uzrok su nesigurnosti u kasnijoj dobi, otkriva istraživanje

Oko tri četvrtine djece čije su majke zadovoljne, imaju sretno djetinjstvo, otkrilo je istraživanje britanskog Instituta za društvena i ekonomska istraživanja, provedeno na više od 40.000 obitelji. Ako su njihove majke nesretne i depresivne, više od polovice djece također će biti nesretno, dok sreća oca nema takav utjecaj na zadovoljstvo djeteta, otkrili su stručnjaci.

- Majčino raspoloženje indikator je zadovoljstva djeteta, a odrastanje u harmoničnim obiteljskim odnosima ima velik utjecaj na sreću čovjeka kroz cijeli život - izjavila je voditeljica istraživanja, dr. Maria Iacovou.

Svađe roditelja ili drugih članova obitelji imaju velik utjecaj na osjećaj djetetove sigurnosti, ali i na njihov odnos s roditeljima. Manje od 30 posto djece koje su rekla da se s roditeljima svađaju barem jednom na tjedan osjećala su se sretno u svome domu.

Najčitaniji članci